Casa si gradina Lifestyle

Strelizia Reginae, o bijuterie florala

Strelizia Reginae, o bijuterie floralaNumită şi Pasărea Paradisului, Strelitzia Reginae este o bijuterie florală care îi va conferi un plus de exotism casei tale. Originară din Africa de Sud, Strelitzia a fost adusă în Europa în 1773 şi a luat numele reginei Charlotte de Mecklenburg-Strelitz, soţia regelui George al III-lea al Angliei.

Renumită pentru aspectul florilor colorate în portocaliu şi albastru ce seamănă cu capul unei păsări, dar apreciată şi pentru frunzele deosebite, Strelitzia este ideală ca plantă decorativă. Nu este deloc pretenţioasă, se dezvoltă în orice tip de sol şi supravieţuieşte chiar dacă proprietarul mai uită să o ude.

Important este să fie ferită de frig, motiv pentru care nu poate rezista afară pe timp de iarnă. Nu are nevoie de cine ştie ce tratamente speciale, doar să aibă parte de mângâierea razelor soarelui timp de 4 ore pe zi, apoi să fie ţinută la lumină dar fără să fie în plin soare şi să primească un fertilizator uşor o dată la 2 săptămâni. Nu este o admiratoare a umidităţii excesive aşa că este bine ca mediul în care ţineţi Strelitzia să fie uscat şi să o plantaţi într-un ghiveci care să permită scurgerea apei în exces.

Şi cam acestea ar fi pretenţiile minime ale unei Strelitzia care vă va încânta cu farmecul său şi care îi va face pe oaspeţii voştri invidioşi de asemenea frumuseţe.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu