Lifestyle Turism

Stramtoarea Bosfor, fasia de apa dintre 2 lumi


BosforIn trecut de o importanta strategica deosebita, stramtoarea Bosfor isi pastreaza si acum rolul important in puzzle-ul economic din zona, fiind canalul de trecere dintre Marea Neagra si Marea Mediterana.

Despartind 2 continente, aceasta fasie de apa lunga de aproximativ 32 de kilometri, desparte din 2 in fapt un oras intreg: Istanbul este impartit in 2 jumatati, cea asiatica si cea europeana de apele Bosforului.

Insa o data ajuns pe malul stramtorii un turist va da mai putina atentie importantei economice si strategice a locului, ci va fi coplesit de frumusetea peisajului. Poate unul dintre locurile cele mai frumoase din turcia, Bosforul este deosebit vizual atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

BosforLa lumina soarelui stralucitor al Turciei, malurile inalte de aproximativ 200 de metri ale stramtorii ofera o priveliste de neegalat: palate elegante, ruine si gradini luxuriante, un peisaj verde si aerisit pe care nu o sa il mai intalnesti in alta parte in Istanbul. Pe intuneric, Bosfor capata o alta fata, multumita si celor 2 poduri suspendate gigantice, care fac legatura intre cele 2 continente, si care noaptea se lumineaza in miii de beculete colorate.

Daca tot am adus vorba de cele 2 poduri, merita sa atragem atentia asupra traficului infernal care il gasesti aici practic la orice ora din zi si din noapte, dat fiind ca sunt caile de acces atat intre 2 jumatati de oras, cat si intre 2 jumatati de tara si 2 continente.

Modalitatea perfecta de a explora Bosforul si a ii adBosformira toate frumusetile este printr-o croaziera de-a lungul coastei. Poti sa alegi sa navighezi in apele stramtorii fie pe timp de zi, fie seara, luind de asemenea si cina la bordul vasului de agrement.

Cele mai bune restaurante din Istanbul se gasesc aici, fie chiar pe malul apei, fie pe dealurile din jur, cu vedere directa la apa si la podurile feerice pe timp de noapte, putind in timp ce degusti specialitati turcesti sa admiri traficul naval intre cele 2 mari. Merita sa amintim aici

Feriye LokantasI, situat chiar langa primul pod, unde poti sa petreci o seara de vis, dar si de Sunset Grill&Bar, un restaurant extrem de elegant, cu o terasa cu vedere directa asupra Bosforului, insa situat sus pe dealurile din jur.

Daca vrei sa
ai parte de o experienta vizuala completa, iti recomandam sa te si cazezi la un hotel cu camere cu vedere asupra stramtorii. Noi iti putem face 3 recomandari: hotelul Hilton, situat pe un deal, nu foarte departe insa, dar care ofera de la inaltimea celor 9 etaje un view de neegalat, , impozantul hotel Ritz Carlton cu aerul sau modern, complet din sticla, sau hotelul Radisson, situat chiar in apropierea apei.

Galerie
de poze :: Stramtoarea Bosfor, Istanbul
(click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu