Lifestyle Sport

Sporturi de iarna: Fotbal de sala


Sport - Fotbal in sala

Fotbalul de sala, numit si futsal, este un joc care castiga in popularitate si, mai ales in sezonul rece, pasionatii il pot practica cu placere, putand sa isi imbunatateasca semnificativ abilitatile de jucator. Fustsalul exista si la nivel de profesionisti, in Romania fiind parte din structurile Federatiei Romane de Fotbal.

Antrenamentul necesar practicarii sportului de futsal este destul de solicitant, accentul punandu-se pe imbunatirea mobilitatii, pe agerime si simetrie in miscari. Tehicile care implica driblingul si pasele foarte rapide sunt la ordinea zilei, iar posibilitatea de a te accidenta destul de urat ridicata.

Echipele care reusesc sa castige campionatele internationale de futsal sunt formate din jucatori care actioneaza ca o singura masina, care se cunosc foarte bine intre dansii ca posibilitati de joc si pot comunica fara probleme chiar si in momentele foarte tensionate ale jocului.

Futsalul se joaca aproape similar cu fotbalul traditional, dar exista si particularitati ale acestui joc de sala, datorate conditiilor speciale de joc. Minga de joc este mai mica, iar numarul jucatorilor unei echipe stabilit la 5, dintre care unul va fi obligatoriu portarul.

Futsalul este la fel de antrenant, spectaculos, dar si periculos ca un meci de hochei pe gheata, iar arbitrii calificati sa conduca la competitiile de futsal trebuie intr-adevar sa fie capabili sa tina bine jocul in mana sau se pot risca nu doar altercatii diverse, dar si accidente in toata regula.

Pe parcursul jocului se pot face schimbari, chiar si din mers, iar jucatorii pot apela la o mare varietate de tehnici de joc care transforma totul intr-un foarte frumos spectacol, mai ales daca jucatorii se afla pe teren in primul rand pentru a juca futsal si nu din simpla obligatie sau cine stie ce alte motive.

Una peste alta, futsalul este un foarte placut joc de sala, cu mari perspective de viitor si este de sperat ca si in Romania sa cunoasca o mai mare promovare si sa ajunga larg practicat la nivel de club. Deocamdata se fac incercari seriose pentru a populariza acest sport si este de asteptat ca el sa creasca in scurta vreme la nivelul dorit.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu