Animale de companie Lifestyle

Spitzul Japonez, un companion de viaţă perfect

Spitzul Japonez, un companion de viaţă perfect

Cu un corp armonios, de talie medie spre mică, Spitzul Japonez este un câine care se adaptează perfect oricărui stil de viaţă. Are o înfăţişare ce îl face mai mult decât plăcut. Blăniţa albă, pufoasă, ochii ovali de culoare neagră, urechile mici, de formă triunghiulară mereu ridicate fac din aceasta un adevărat etalon de eleganţă canină. Are o talie mai mică decât Spitzul German şi în medie atinge la maturitate 7 kilograme şi 35 de centimetri sau mai mult. Acesta provine din Samoyed, deşi se aseamănă izbitor şi cu Eskimo-ul american, din care a evoluat Spitz-ul German.

Deşi pare un câine pretenţios, în realitate nu este deloc aşa. Spitzul este un câine foarte uşor de îngrijit în ciuda blăniţei albe pufoase. Aceasta necesită atenţie însă nu trebuie să vă faceţi griji pentru periat deoarece este recomandat ca asta să se facă ocazional; un periaj prea des chiar afectând stratul pufos din interior.

Este o rasă sănătoasă care nu prezintă afecţiuni specifice iar media de vârstă este de 12 ani. De asemenea este uşor de dresat şi deprinde repede exerciţiile de aceea nu va necesita să acordaţi un timp prea mare dresajului acestui pufos companion. Nu are nevoie de o cantitate mare de hrană şi chiar se împacă bine cu hrana de la masa stăpânilor neavând probleme de nutriţie.

Este iubitor şi se încadrează atât vieţii de familie, înţelegându-se foarte bine cu copiii atâta timp cât creşte alături de ei, dar şi unui stil de viaţă mai puţin energic fiind foarte fericit chiar într-un apartament. Nu este un câine care obişnuieşte să latre, o face doar atunci când simte un pericol sau când este agitat. Sunt tot timpul în alertă în ceea ce priveşte zona în care trăiesc, sunt jucăuşi, veseli, vigilenţi dar mai ales devotaţi stăpânului sau familiei din care fac parte.