Lifestyle Tehnologie si internet

Sisteme de operare gratuite


 
Spre deosebire de Windows, unde este nevoie de sume importante de bani pentru a putea instala sistemul de operare pe mai multe calculatoare, exista si alternative foarte ieftine pentru un afacerist prin care nu se pierde mai nimic din performantele dorite, dimpotriva putandu-se chiar obtine plusuri majore pe anumite sectiuni ale sistemului de operare ales. Sistemele de operare tip Linux sunt un bun exemplu in acest sens si nu putini sunt cei care opteaza pentru aceasta varianta.

Exista nenumarate distributii de sisteme tip Linux, cele mai multe disponibile gratuit, iar dificultatea aici este sa poti identifica kitul de instalare cel mai potrivit nevoilor tale. Exista distributii Linux sumare si altele ceva mai complexe, cu pachete de programe diverse foarte bine adaptate la necesitatile unei afaceri mici si medii. In prezent Ubuntu este cea mai folosita distributie gratie usurintei cu care poate fi instalat precum si compatibilitatii bune in ce priveste driverele de sistem. De asemenea Ubuntu ofera si update online fiind un sistem de operare stabil si complet gratuit daca nu alegeti sa faceti o comanda de CD/DVD livrate prin serviciile postale contra unui pret foarte rezonabil.

Pe langa avantajele financiare care pot fi obtinute prin trecerea la sistemul de operare Linux mai exista si o componenta ecologica majora, multe dintre calculatoarele mai vechi putand fi reintroduse in circulatie prin instalarea de sisteme Linux/Unix. Noile Windows XP cu serviciile de pachete 2 si 3, Windows 2003 si Windows Vista nu sunt deloc compatibile cu solidele Pentium 3 si chiar unele Pentium 4 la care se renunta prosteste tocmai din acest motiv, dar Linux va putea rula multumitor pe aceste calculatoare fara a se pierde nimic din performantele dorite.

Cei interesati de trecerea la un sistem de operare oferit gratuit pot consulta listele cu distributiile Linux pe Internet unde sunt oferite date nu doar tehnice, dar si lamuriri suplimentare care sa ajute un om de afaceri sa aleaga acea distributie si pachete de programe care s-ar potrivi cel mai bine pentru domeniul sau de activitate. Exista si programe antivirus oferite gratuit precum si pachete de servicii tip MS Office, editoare de imagine si asa mai departe care sa poata multumiri chiar si pe cel mai pretentios dintre noi. Nu instalati totusi dvs. sistemul de operare mai ales daca sunteti complet incepator ci apelati intotdeauna la suportul tehnic al specialistilor in calculatoare pentru a putea sa va bucurati din plin de beneficiile unui sistem de operare performant si obtinut complet gratuit.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu