Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi utile pentru cumparaturile zilnice

Sfaturi utile pentru cumparaturile zilnice
– Paziti-va de magazinele cu temperaturi interioare ridicate si frigidere de depozitare suspecte, care emana de asemenea multa caldura.

– Preferati doar magazinele alimentare unde sunteti serviti de catre vanzatori imbracati curat, in uniforma specifica si care au mainile in permanenta bine spalate.

– Nu achizionati marfa care are semne de lovire, crapare sau murdarie. Chiar daca ati facut deja plata, hotarati-va repede si fara timiditate sa schimbati produsul cumparat cu un altul care nu prezinta semne exterioare ale socurilor sau murdarie.

– Nu cumparati niciodata alimente de la furnizorii care nu separa clar sortimentele diferite de produse. Branzeturile nu au ce cauta la un loc cu carnea tocata, iar carnea prajita nu sta in acelasi loc cu carnea cruda.

– Cumparati-va produsele congelate cat mai aproape de casa sau apelati la un mijloc de transport rapid atunci cand achizionati astfel de produse. Ajunsi acasa, depuneti-le imediat in congelator daca nu doriti sa le preparati in aceeasi zi.

– Nu cheltuiti banii pe alimente de care nu aveti neaparat nevoie, cedand impulsurilor de moment, motivate de preturile promotionale.

– Planuiti-va de acasa bugetul pentru cumparaturi ca sa nu fiti tentati sa dati toti banii pe alimente si sa ramaneti descoperiti la alte cheltuieli.

– Nu faceti cumparaturi pentru mai mult de o saptamana in avans.

– Intocmiti o lista cu produsele de care aveti nevoie si cumparati-le inainte ca stocul sa fie complet epuizat din camara de alimente.

– Incercati sa vizitati si marile magazine alimentare pentru ca veti gasi aici marfa de calitate si mai ieftina decat la alti distribuitori.

– Alimentele de calitate, in special cele proaspete, le veti putea procura intotdeauna daca mergeti la cumparaturi inainte de ora 9 dimineata.

– Nu mergeti la cumparaturi de alimente in grup ci preferati sa va faceti singur(a) cumparaturile pentru a reusi sa acoperiti toata lista intocmita de acasa fara batai de cap, cheltuieli suplimentare sau a omite produsele necesare prepararii unei mancari de calitate.

– Nu mergeti niciodata la cumparaturi de ali…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu