Lifestyle Muzica si vedete

Cei mai bogati rockeri din lume sunt membrii trupei U2

Cei mai bogati rockeri din lume sunt membrii trupei U2Membrii trupei irlandeze U2 sunt la momentul actual cei mai bogati rockeri din lume, ei inregistrand venituri anuale de peste 100 de milioane de dolari, bani proveniti din concerte live, lansarea unor noi albume de muzica sau alte activitati cu specific artistic.

Pe locul imediat urmator, ca nivel cumulat al castigurilor anuale se situeaza veteranii de la Rolling Stones, care nu se pot lasa mai prejos, ei castigand sume apropiate de cele ale irlandezilor, dar nereusind totusi sa depaseasca plafonul de 100 de milioane de dolari.

Succesul de necontestat al trupei U2, inclusiv in plan financiar, se datoreaza in primul rand prezentei lor scenice de exceptie, ei fiind de parere ca in rock concertele live de calitate reprezinta modul corect de a interpreta muzica si mai putin inregistrarile pe suport electronic, care sunt utile, dar nu pot inlocui pe deplin magia unui spectacol live.

Componentii trupei sunt Paul Hewson – Bono (voce, chitara), David Evans – The Edge (chitara)  Adam Clayton (bas) si Larry Mullen, Jr. (percutie). Ei se cunosc de pe bancile scolii, cand de fapt au si pus bazele succesului lor in plan muzical, intr-o formula mai larga, dar si complet diferita ca tonalitate de ceea ce poate fi numit astazi "sunetul U2".

Initial, fiind mai putin experimentati, dar si cam rebeli din fire, tinerii rockeri s-au inspirat din muzica punk a momentului, cochetand cu sonoritati inspirate de trupele The Jam, The Clash sau The Sex Pistols. Au avut parte de un inceput foarte anevoios si intortocheat si abia dupa ce s-au facut cunoscuti si de producatorii muzicali din Londra au reusit cu adevarat sa rupa putin gura targului, lansand in 1980 primul lor album notabil, intitulat simplu "Boy".

Activitatea muzicala a trupei a fost deseori impletita cu variate proiecte de tip umanitar si protestatar, astfel incat de-a lungul timpului au reusit sa capete o binemeritata aura de trubaduri cu valente razboinice, ei militand constant pentru pace, drepturile omului si ale copiilor afectati de conflictele militare, de boli, saracie si injustitie sociala.

De-a lungul bogatei lor cariere ca profesionisti ai scenei, U2 au castigat 22 de premii Grammy, record neegalat de nici o alta trupa pana in prezent, si au reusit sa vanda peste 150 de milioane de copii ale albumelor lor de muzica.

In prezent, U2 practica aceeasi linie artistica ca intotdeauna, castigand foarte multi bani, dar donand in egala masura sume importante pentru diferite actiuni de caritate si intrajutorare. Muzica lor cu un sunet distinct este iubita de milioane de fani, iar comunitatea artistica internationala este intotdeauna onorata sa ii primeasca si sa ii omagieze atat pentru meritele lor artistice cat si cele de factura umanitara.

Pana acum U2 au lansat 12 albume de studio, au castigat nenumarate premii de muzica si continua sa ramana in topuri dupa o impresionanta cariera muzicala care dureaza de mai bine de trei decenii. Sunt bogati, sunt faimosi si reusesc sa umple la refuz salile de concerte spre incantarea fanilor din intreaga lume.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu