Educatie Lifestyle

Sfat pentru 2013

Sfat pentru 20132013 va fi un an al schimbarilor si al autocunoasterii.
 
Trebuie sa fii deschisa cu tine insati daca vrei altceva atat de la tine, cat si de la cei din jur. Este momentul in care nu trebuie sa te multumesti cu doar a te uita la altii cu misi traiesc povestile, alege sa nu fii un martor ce sta pe margine ci fii prezent in mijlocul povestii.
 
           Invata sa spui deschis ce simti si ce vrei. Daca iti este frica de ceva, nu lasa ca acel lucru sa iti controleze viata. Fie il ignori, fie il infrunti. Fii atent la cel de langa tine, asculta ce spune, incearca sa intelegi, pentru ca simpla prezenta nu este suficienta in anumite cazuri.
            Nu mai baga in seama ce spun cei din jur despre tine, barfele construiesc o personalitate falsa. Daca tu ramai corect fata de cine esti, iar caracterul tau e sincer si nu incerci sa iti pui o masca, vei vedea ca persoanele care cu adevarat merita un loc in viata ta vor ramane alaturi de tine si te vor accepta asa cum esti.
 
Presiune, stres, viata
Da, va fi un punct in care va trebui sa iei o decizie pe care nu ti-o doresti. Vei avea remuscari, vei regreta poate, dar nu poti sa opresti anumite lucruri. Poti doar sa prelungesti agonia.
Prin faptul ca incerci sa iti protejezi inima si ridici ziduri pentru a-i tine pe restul departe de ea, nu faci decat sa te incarcerezi pe tine. Nu o protejezi pe ea, o inchizi intr-o cutie si nu o lasi sa iubeasca. Curajul de a fi fericita si iubita consta in a te expune unor situatii care, poate, te vor rani, dar care iti vor aduce si cele mai frumoase bucurii.
Viata e uneori complicata, grea, rautacioasa, trista si nelinistita. Insa tot viata e plina de fericire, iubire, bucurii, miracole, umor, trairi de neuitat si familie.
            Poti sa iti traiesti viata simplu: respectand anumite reguli, ridicand anumite bariere pentru a nu fi ranita, ramanand in acelasi culcus confortabil, poti sa te multumesti cu putin, pentru ca iti este frica de esec, poti sa nu spui ce gandesti din frica de a nu fi respinsa. Da… poti face toate cele de mai sus si vei avea o viata simpla.
 
Eu nu iti doresc o viata simpla, vreau sa ai parte de provocari, vreau sa te provoci chiar tu pe tine insati sa depasesti orice obstacol, sa treci peste orice zid ar ridica cei din jur sau chiar tu! Vreau sa respiri, sa traiesti, sa iubesti si sa razi in fiecare zi!