Animale de companie Lifestyle

Setul complet de accesorii pentru noii posesori de pisici

Setul complet de accesorii pentru noii posesori de pisiciPisicile sunt animale ideale de apartament, usor de intretinut si usor de iubit. Pentru o pisica minimul necesar traiului de zi cu zi nu este nici greu de procurat si nici greu de oferit. Sunt fiinte care pot rezista in conditii deosebite, dar care nu tolereaza deloc stresul sau mizeria.

Nu este nevoie deci de mari investitii pentru a face o pisica fericita insa anumite accesorii vor fi absolut necesare daca se doreste ca pisica sa fie multumita si sanatoasa. In randurile urmatoare, noii posesori de pisici pot afla ce trebuie sa isi procure din start pentru a fi complet lipsiti de batai de cap pe viitor.

1. Recipiente pentru apa si mancare
Acestea vin in forme si marimi diferite, fiind destinate puilor sau adultilor si avand sau nu mai multe accesorii la randul lor. De regula, recipientele din plastic sunt mai ieftine, dar si nerecomandate pentru majoritatea pisicilor deoarece multe pisici pot dezvolta alergie la acest material. Recipientele din inox sunt cele mai potrivite atat pentru apa cat si pentru mancare. In plus, inoxul nu pastreaza mirosurile vechi, iar bacteriile sunt mai usor de indepartat.

2. Fotolii sau covoare de zgariat
Aparent un lux pentru pisica noastra, aceste accesorii sunt esentiale pentru a incuraja animalul sa nu distruga mobila sau covoarele din apartament atunci cand simte nevoia sa isi ascuta ghearele ci sa prefere intotdeauna un obiect special pentru aceasta activitate. Este si un mod de a economisi banii pe care altfel ii vom cheltui pe reparatii si schimbari dese de mobilier sau covoare.

3. Litiera
Pentru pisici litiera este un prieten foarte bun, ele obisnuindu-se de foarte mici sa o foloseasca adecvat. Litiera nu trebuie sa fie nici prea inalta, dar nici prea joasa, existand modele care au protectie pentru a impiedica raspandirea nisipului si modele care nu au aceasta protectie. Preturile de comercializare sunt de regula foarte convenabile. Nisipul pentru litiera de asemenea se gaseste la preturi pentru toate buzunarele, fiind obligatoriu nevoie sa va cumparati si o lopatica pentru a curata resturile de fecale si a nu face risipa cu nisipul.

4. Lada sau geanta pentru transport
Chiar daca nu pare strict necesar la prima vedere, veti vedea ca acest obiect este de mare importanta atat pentru deplasarile ocazionale de placere cat si pentru cele de la medicul veterinar. Din acest motiv, lada sau geanta pentru transport trebuie sa fie confortabila si rezistenta, dotata cu elemente de siguranta pentru a preveni evadarea pisicii atunci cand ti-e lumea mai draga.

5. Patul pisicii
Pisicile vor lua in stapanire intregul apartament sau casa unde sunt gazduite daca acest lucru li se permite si vor dormi acolo unde vor considera potrivit, de obicei in cel mai curat si mai confortabil loc posibil. Pisicile insa lasa si par peste tot si de aceea trebuie obisnuite sa isi faca siesta si sa doarma intr-un loc special amenajat, prevazut cu cel mai elegant pat pe care il puteti cumpara in bugetul avut la dispozitie. Acest loc trebuie curatat si igienizat periodic pentru a incuraja pisica sa il foloseasca cu placere si pe viitor.

6. Perii pentru blana
Pisicile sunt animale atente la toaleta lor si isi curata des blana, dar suplimentar pentru pisicile de apartament este obligatoriu de cumparat si o perie pentru blana pisicii care sa fie folosita de 2 ori pe saptamana pentru a se reduce mult cantitatea de par lasata de pisica prin casa. Periile de blana sunt simplu de utilizat si pot fi curatate la fel de usor.

7. Jucarii pentru pisici
Pentru a nu se plictisi cat le lasam singure si pentru a putea sa isi consume energia, pisicile au nevoie de jucarii diverse, care pot varia de la micile mingiute din magazinele veterinare si pana la seturi de jucarii mai complexe. Nu va aruncati la cele mai scumpe deoarece pisicile le pot refuza din start ci testati mai intai abilitatile si preferintele pisicii voastre cu jucarii mai ieftine si cat mai diferite.

8. In sfarsit, pentru a incuraja pisica sa elimine ghemotoacele de blana, firele de iarba proaspata sunt o tratatie indragita de aceste animale. In magazinele veterinare exista o iarba speciala, numita iarba-matei sau catnip care se poate cultiva si in apartament si care va placea la nebunie pisicii voastre.

Multe alte accesorii mai pot fi cumparate pentru pisicile noastre, in prezent aparand o serie de produse naturiste pentru pisici foarte utile pentru sanatatea acestor animale de exceptie. Multivitamine de adaugat in apa de baut, ceaiuri speciale pentru prevenirea de diverse afectiuni precum si obiecte dintre cele mai folositoare pot fi cumparate din magazinele veterinare insa esentiale sunt doar cele descrise mai sus, fara de care pisica voastra nu va mai fi la fel de fericita si sanatoasa ca alte pisici care se bucura de tacamul complet si, bineinteles, de dragostea neconditionata a stapanului lor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu