Educatie Lifestyle

Seringile fara ac devin o realitate gratie cercetatorilor americani

Seringile fara ac devin o realitate gratie cercetatorilor americaniLa faimoasa Universitate MIT din Massachusetts, Statele Unite, inginerii americani care fac munca de cercetare de ani buni de zile au reusit sa puna la punct un proiect medical mult asteptat prin care cu totii sa putem pe viitor beneficia de injectii fara ac gratie unui dispozitiv ingenios care permite folosirea unei seringi fara ac in deplina siguranta.

Folosindu-se presiunea creata de noile seringi de la MIT, injectiile pot fi facute fara ac la adancimi variate sub piele si nu sunt nici pe departe la fel de dureroase ca si injectiile facute cu seringile clasice. Spre deosebire de alte seringi fara ac, aceasta tehnologie foloseste magneti puternici si curent electric pentru a injecta substantele dorite, o realizare cu adevarat revolutionara daca este sa ne luam dupa reactiile favorabile ale comunitatii medicale.

Prin schimbarea puterii curentului electric care actioneaza seringa americana fara ac, se pot aplica injectii la adancimi variate sub piele, astfel putandu-se realiza un act medical de calitate, fara riscuri pentru pacienti. Mai mult, presiunea electro-magnetica poate fi ajustata la tipuri foarte variate de piele, in acest mod crescand si precizia cu care se poate realiza o astfel de procedura medicala.

Seringile fara ac pot fi modificate pentru a se putea introduce medicamentele chiar si direct in retina sau in timpanul unor suferinzi, gradul de precizie si de siguranta a acestor dispozitive medicale fiind suficient de ridicat pentru a diminua simtitor orice risc de accident pe durata si dupa inocularea pacientilor.

Pentru medici, aceste dispozitive moderne sunt o adevarata binecuvantare, calitatea actului medical putand fi net crescuta prin introducerea lor in clinicile si spitalele din intreaga lume. Pretul de comercializare a acestor seringi inedite este pe moment relativ ridicat, dar ele nu sunt de unica folosinta si nu prezinta risc de transmitere a infectiilor ca si in cazul seringilor clasice.

Urmand altor proiecte stiintifice similare, seringile electro-magnetice fara ac reprezinta un pas inainte in cadrul profesului tehnologic modern, iar pacientii se vor bucura sa afle ca pot scapa de teroarea acelor de seringa gratie acestor noi dispozitive, beneficiind in acelasi timp si de un grad ridicat de siguranta si confort la aplicarea unui tratament injectabil cu medicamente.

Vesti bune deci pentru viitorul medicinei mondiale, noi, romanii, asteptand sa descoperim aceste moderne seringi fara ac si in spitalele romanesti unde speram sa fie introduse imediat dupa ce vor primi aprobarea forurilor medicale superioare din tara noastra.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu