Lifestyle Muzica si vedete

Cancerul a rapit un alt membru al faimosilor Bee Gees

Cancerul a rapit un alt membru al faimosilor Bee GeesRobin Gibb, unul din gemenii trupei Bee Gees, care au incantat audienta ani la randul cu piesele lor de mare succes, a fost rapus luna trecuta de cancer, el disparand dintre noi la varsta de 62 de ani si intristandu-si fanii dupa ce Maurice, celalalt geaman murise anterior in 2003.

Alaturi de fratele lor mai varstnic, Barry, cei trei Bee Gees au stabilit canoanele anilor '70 si urmatorii in muzica disco, ei reusind chiar sa ramana in topuri mult timp dupa ce au incetat sa mai concerteze live.

Depasiti ca performanta doar de The Beatles, Bee Gees sunt o legenda a muzicii britanice, ei mentinandu-si faima care i-a consacrat si in prezent, cand topurile de muzica continua sa le promoveze muzica de succes, la fel de proaspata astazi ca si in urma cu mai bine de 30 de ani.

Suferind de cancer la colon, Robin Gibb s-a luptat cu boala sa la fel ca si fratele sau Maurice inaintea lui, dar cancerul a fost mai puternic si l-a rapit dintre noi in luna mai, anul acesta. Cei doi copii ai sai si restul familiei s-au declarat profund indurerati si regreta alaturi de milioanele de fani Bee Gees disparitia prematura a parintelui si idolului lor.

Infiintata in 1958, trupa Bee Gees poarta numele abreviat al fratilor Gibb, nascuti in pitoreasca Isle of Man dintr-o familie de englezi. Toti copiii familiei Gibb au fost indragostiti de mici de muzica, ei formand de timpuriu propria trupa si inregistrand un mare succes la public de atunci si pana in zilele noastre.

In indelungata lor cariera muzicala, Bee Gees au reusit sa vanda peste 200 de milioane de copii a albumelor lor, ei inscriindu-se astfel printre cele mai prolifice trupe de muzica din toate timpurile si trecand astfel in nemurire in ciuda bolii care a rapus pe cei doi gemeni si, mai inainte, pe Andy, cel de-al patrulea membru a trupei, decedat in 1998.

Pentru fanii din Romania, la fel ca si pentru cei din intreaga lume, disparitia lui Robin Gibb este un motiv de intristare, dar muzica plina de accente glumete a trupei va dainui pentru a aduce alinare tuturor celor care regreta trecerea in nefiinta a inca unui membru al celebrei trupe disco.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu