Educatie Lifestyle

Semneaza petitia “Oras pentru oameni”!

 

Semneaza petitia “Oras pentru oameni”!
Consideri ca toate persoanele au dreptul la acces la spatiul public? Atunci semneaza petitia ”Acces egal in spatiul public”, lansata de ActiveWatch, si ajuta-ne sa transformam spatiul urban intr-un loc accesibil tuturor persoanelor, inclusiv celor cu dizabilitati. Semnatura ta face diferenta!

Semneaza petitia noastra online si astfel vom avea toti acces egal in spatiul public!
http://www.orasulestitu.ro/accesegal/petitie-online.php
 

Prin aceasta petitie, ActiveWatch alaturi de partenerii sai, le solicita autoritatilor respectarea demnitatii umane, implementarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati (ratificata in Parlament in 2010), prin crearea unei institutii publice care sa monitorizeze si sa creeze conditii de accesibilizare a mediului fizic (accesibilizarea mijloacelor de transport in comun, a strazilor si a unitatilor publice sau private), a mediului informational si a institutiilor de invatamant pentru toate persoanele cu dizabilitati, in functie de tipul dizabilitatii acestora.
 
Semneaza si tu petitia ”Acces egal in spatiul public” si spune-le astfel ca fiecare om are dreptul sa aiba acces la scoala, la munca, la mijloacele de transport in comun si la informatie. Haideti sa aratam ca indiferenta nu ne caracterizeaza, sa le aratam ca ne pasa si vrem ca fiecare om sa aiba conditii egale de accesibilizare.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu