Lifestyle Turism

Brazilia/ Istoria carnavalului din Rio

Brazilia/ Istoria carnavalului din Rio

Carnavalul incredibil de popular a început în Rio de Janeiro în Brazilia vinerea trecută, pe 13 februarie și va ține 5 zile. Vom vedea cele mai frumoase costume, cea mai frumoasă muzică și multe altele. Vom vedea de asemenea cum se adună 2 milioane de oameni și cum se distrează de minune împreună.

Va exista o paradă specială la care vor participa toate școlile de samba din Samadrome, precum și cele din palatal Copacabana, dar și cele de pe plajă. Așteptăm pe Bandas și blocos – trupele populare de stradă să danseze și ele la carnaval.

Dacă ne-am uita în trecut, la originile carnavalului, ar trebui să mergem până în 1723, când imigranții portughezi din Madeira, Acores și Cabo Verde s-au întors și au dat o mare petrecere. A fost o petrecere plină de romantism, muzică și distracție.

În secolul 19, carnavalul conținea multe parade organizate de Împăratul Braziliei. Brazilia era în zilele acelea o monarhie. Toți aristocrații din Brazilia luau parte la show-ul pompos.  
Anii 1840 au fost o perioadă interesantă, când valsul și polka erau principalele dansuri la paradele de stradă. Trupele erau în principal trupe miliare, carturi trase de cai și multe altele. De fapt, carturile au fost introduse în 1850 și în 1860 și erau foarte asemănătoare cu cele din ziua de azi. 

Citeste mai mult aici.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu