Lifestyle Trucuri culinare

Secretele culinare ale mamei

Secretele culinare ale mamei
Recipientele de aluminiu pot arata ca noi daca in prealabil le frecam atent cu smirghel fin si apoi le spalam foarte bine. Astfel se pot indeparta toate petele si umbrele neplacute.

Ceapa care este prea iute si nu se preteaza la gatit astfel poate fi ameliorata usor prin plasarea ei timp de cateva minute in lapte cald.

Uneori dorim sa pastram pestele la congelator mai mult de 1 zi si atunci este bine sa il curatam mai inainte si sa il frecam cu un amestec de sare, curcuma si putin otet si abia apoi sa il punem la congelat.

Daca dorim sa folosim condimente tip frunza intreaga la gatit este intotdeauna recomandat sa strivim usor frunzele pentru a obtine o aroma mai placuta la final.

Nu doar coaja de portocale sau de lamaie merita pastrata pe post de condiment, dar si coaja de mere, castravete, piersica etc. poate fi uscata si folosita cu succes in diferite retete.

Recipientele folosite la gatit sau servirea mesei, care au prins o crusta de la mancarea preparata nu se spala niciodata rapid ci se las…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu