Lifestyle Trucuri culinare

Iesiri in aer liber: Siguranta la gratar


Gratar - Iarba verde

Vara e aici si noi vom invada spatiile verzi cat de curand iar mirosul de mici si frigarui vor umple atmosfera. In randurile de mai jos vom impartasi cateva puncte ce trebuie indeplinite pentru un gratar perfect.

Cumparaturi
Cand mergi la cumparaturile pentru gratar achizitionati carnea la sfarsit. Daca aveti masina nu puneti carnea cu toate celelalte alimente si asezati-o intr-un loc cat mai racoros deoarece la temperaturi ridicate bacteriile apar foarte rapid. Cel mult o ora trebuie tinuta carnea la temperaturi mari alfel poate produce toxine ce se vor mentine active chiar daca carnea va fi rumenita pe gratar. Puneti produsele din carne in cutia frigorifica, in cazul in care nu aveti, atunci imediat ce ajungeti la picnic incearca sa pui produsele la umbra si pentru a mentine o temperatura cat mai constanta aseaza sticlele de bere, suc sau apa in jurul lor.

Pregatiri
– inainte de a pune carnea pe gratar asigurate ca sa dezghetat foarte bine altfel risti ca acestea sa nu se prajeasca in mod egal iar bacteria care au aparut sa nu fie omorate in totalitate.
– gratarul trebuie sa fie bine spalat dupa fiecare iesire si sters bine cu un prosop.
– marinati carnea bina inainte de a fi asezata pe gratarul incis si presareaza cu toate picanteriile dorite.
– mainile nespalate sunt principala cauza a bolilor determinate de mancare. Spalate cat mai des mainile la gratar cu apa calduta inainte de a atinge produsele.

La gratar
– incalzeste bine gratarul inainte de a pune carnea pentru a ucide orice micro-organism ce s-ar mai gasi.
– pentru fiecare carne in parte, de exemplu daca este din pui sau de porc se va folosi alta ustensila pentru a verifica daca sunt bine rumenite iar daca folositi doar una singura atunci trebuie spalata cat mai des cu apa calda.
– prajiti carnea direct la gratar, nu cumva sa prajiti doar partial (sau in sange) acasa si apoi din nou la gratar, deoarece astfel bacteriile supravietuiesc se multiplica pana la un punct de la care chiar daca le prajesti din nou nu v-a mai conta.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu