Educatie Lifestyle

Se caută adolescenţi Excepționali!

Se caută adolescenţi Excepționali!Suntem Şcoala de Valori şi am pornit în căutarea unor adolescenţi isteţi, gata să schimbe lumea cu puterea minţii lor. Prin proiectul Excepţionalii îi încurajăm să-și dezvolte talentele şi să-și croiască un viitor pe măsura lor, inspirați de oameni-model care au reuşit în viaţă prin propriile forţe. Programul se adresează liceenilor de clasa a 10-a și a 11-a, fascinați de ideile noi și care vor să-și crească frumos pasiunea, oricare ar fi ea.

Vrem să promovăm cele mai frumoase poveşti de succes ale liceenilor, astfel încât energia lor să-i contamineze pe colegii de generaţie, inspirându-i să acţioneze pentru a-şi atinge propriile vise. Formând o comunitate puternică și implicată, acești tineri excepționali pot construi o societate mai bună, bazată pe valori puternice și oameni de caracter.

Profil de Excepţional

Excepţionalii sunt tinerii cu performanţe deosebite, iar prin asta nu ne referim doar la reuşitele şcolare şi olimpice, ci şi la cele ce ţin de sport, antreprenoriat, artă, voluntariat, proiecte sociale, educaţionale etc. Sunt pasionaţi de ceea ce fac şi au cu rezultate foarte bune într-un anumit domeniu, implicându-se cu entuziasm în proiecte extra-şcolare. Ei nu învaţă doar pentru diplome, note sau de dragul de a avea o ocupaţie, ci pentru că se simt motivaţi de pasiunea lor şi vor să-şi găsească propriul drum în viaţă. Vor să afle cât mai multe despre domeniul care îi pasionează, le plac provocările şi sunt curioşi, iar rezolvarea situaţiilor dificile le stimulează inteligenţa şi ambiţia.

În clasa Excepţionalii ne dorim să avem:

 • – 10 elevi pasionaţi de afaceri sau implicaţi deja în proiecte de antreprenoriat
 • – 10 elevi care au descoperit farmecul economiei şi al finanţelor
 • – 15 tineri pasionaţi de IT, inventică sau robotică

 • – 15 elevi cu simţ civic, implicaţi în activităţi de voluntariat

 • – 10 teen teachers pasionaţi de educaţie

 • – 10 liceeni dedicaţi trup şi suflet cauzelor sociale

 • – 10  elevi cu obiectivitatea la purtător, potenţiali lideri de opinie

 • – 5 artişti, creatori cu imaginaţie nemărginită

 • – 5 sportivi bine antrenaţi

 • – 10 studioşi încununaţi cu lauri la olimpiade internaţionale.

 

Ai în minte un adolescent care se regăsește în descrierea de mai sus și este în clasa a 10-a sau a 11-a? Fă-ne cunoștință cu el! Trece-i numele în formular și oferă-i șansa de a face parte din comunitatea Excepţionalii.

Cum e programul?

 • – Perioada de înscriere – decembrie 2014 – 05 februarie 2015

Am dat startul înscrierilor și vrem să cunoaştem cât mai mulți adolescenți excepționali. Recomandă și tu unul, completând formularul!

 • – Selecţia participanţilor – 12 februarie 2015

La finalul lunii ianuarie, după ce terminăm cu sărbătorile, punem în balanţă aplicaţiile primite şi, cu ajutorul unui juriu format din oameni de succes, selectăm 100 de tineri care vor fi parte din comunitatea Excepţionalilor.

 • – Etapa de cercetare – ianuarie – februarie 2015

Vom desfășura o cercetare din care să aflăm ce anume îi pasionează, ce aspiraţii şi visuri au adolescenţii, ce idei le pun mintea în mişcare.

 • – Conferinţa Excepţionalii – martie 2015

După ce am ales cei mai excepţionali dintre excepţionali şi ne-am cunoscut mai bine, punem la cale un eveniment de 4 zile, gândit special pentru ei. Aici îi aşteaptă o serie de întâlniri interactive şi workshopuri care le vor da aripi să cucerească lumea. Vor avea acces la o „Bibliotecă vie”, de pe rafturile căreia vor putea lua cărţi în care stă scrisă viaţa unor persoane publice de succes. Vor „citi” despre parcursul devenirii lor, despre idei de viaţă şi planuri optimiste în baza cărora își vei construi propria carieră.

 • – Proiectele Excepţionalii în comunitate – martie- aprilie 2015

Este timpul ca lucrurile să se întâmple! Lucrând în echipă, Excepţionalii vor construi proiecte de impact pentru societate, aducând o schimbare pozitivă în comunitatea în care trăiesc.

Recomandă un Excepțional şi contribuie la construirea unui viitor mai bun prin educație!