Educatie Lifestyle

Patrula de Reciclare, record de colectare a deșeurilor electrice cu ajutorul Suporterilor

Patrula de Reciclare, record de colectare a deșeurilor electrice cu ajutorul SuporterilorPatrula de Reciclare atinge un nou record: peste 130.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) au fost colectate în 2014 cu ajutorul Suporterilor programului!
Începând din luna martie 2014, Suporterii Patrulei – firme și instituții din toată țara, au casat aparatele electrice nefolositoare din gestiune și și-au mobilizat angajații și colaboratorii să procedeze la fel cu vechiturile din birouri sau de acasă pentru a-și susține copiii și profesorii din Patrula de Reciclare locală.
 
Cristian Oprea, managerul proiectului ”Suporterii Patrulei de Reciclare” explică această reușită peste așteptări :
Este un început ”vertiginos” de ediție! În primele trei luni am colectat cea mai mare cantitate pentru această perioadă, de la lansarea programului, în 2011, datorită Suporterilor. Pentru că și-au propus țeluri din ce în ce mai înalte, agenții din Patrulă au ”bătut la ușa” companiilor și instituțiilor, acolo unde există multe deșeuri electrice, dar, mai ales, acolo unde mulți oameni lucrează, se ajută, se motivează unii pe ceilalți. Acolo unde un gest poate inspira o întreagă comunitate. Echipa Suporterilor care s-a extins, încet, încet, în toată țara, a contribuit semnificativ la reușitele cu care ne mândrim. Puterea exemplului dat de ei este și cel mai important câștig. Acest lucru ne dovedește, fiecăruia dintre noi, cât de simplu poate fi un gest benefic pentru natură și comunitate.”
 
BauMax este Suporterul de top al anului 2014! Compania a casat peste 12.000 kg de DEEE, în București și în diferite județe și a contribuit la succesul Patrulelor care au câștigat premiile naționale la ediția 2013-2014. ”Vrem să contribuim la misiunea educativă de a responsabiliza elevii şi profesorii pentru ca, apoi, aceştia sa stimuleze reciclarea la scară largă. Colectarea selectivă înseamnă responsabilitate față de mediu și un pas important spre o mai bună calitate a vieții pentru toţi” a declarat Marius Tănase, reprezentant bauMax.
 
Nici alte companii nu s-au lăsat mai prejos – SC Ciurezu SRL din județul Vâlcea, Tonis Trade din județul Constanța, SC Dunărea SA și Comcereal din Brăila și Panalim din Sibiu au casat, fiecare, peste o tonă de deșeuri electrice în sprijinul Patrulei.
Partenerii ”de tradiție” ai programului – Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Inspectorate Școlare locale, Comisariate locale ale Gărzii de Mediu, partenerii mediaAGERPRES și Radio 3Net ”Florian Pittiș” – au devenit și Suporteri și au inspirat numeroase alte instituții publice să le urmeze exemplul.
Gesturi emoționante de solidaritate au venit mai ales din partea școlilor care, deși nu sunt înscrise în program, s-au alăturat eforturilor de informare și mobilizare ale colegilor lor, cu mari satisfacții.
 
Până în septembrie 2015 ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg de deșeuri electrice colectate de Patrula de Reciclare, de la lansarea programului, iar premisele sunt favorabile”, ne anunță Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociației RoRec.
 
Firmele, instituțiile, școlile și persoanele pot preda la reciclare deșeuri electrice la punctele de colectare de peste tot din țară, sunând la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit în toate rețelele de telefonie) sau scriind la [email protected].

Fiecare deponent crește șansele copiilor din județul său, respectiv din Bucuresti, să câștige unul din premiile naționale.
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu