Lifestyle Turism

Sarbatoreste un Craciun traditional in Cehia!

Sarbatoreste un Craciun traditional in Cehia!Romanii care isi doresc sa sarbatoreasca Craciunul in mod traditional, dar ar avea de gand sa si calatoreasca in afara hotarelor tarii pot alege cu incredere ca destinatie favorita de sarbatori Republica Ceha, aici Craciunul fiind aproape similar cu cel de la noi, dar existand si un plus de farmec precum si o mai buna organizare in plan turistic.

Un Craciun in Cehia este inca si mai placut daca nu alegeti drept prima destinatie capitala acestei tari, Praga, ci preferati una din zonele rurale ale Cehiei, aici avand sansa sa asistati pe viu la sarbatorirea unui Craciun traditional, incarcat de zeci de superstitii si obiceiuri dintre cele mai pitoresti. Oferta turistica este foarte atragatoare, iar posbilitatile de distractie practic nelimitate.

In Cehia, la fel ca si in Romania, exista bunul obicei al organizarii de mari festivaluri de sarbatori in aproape toate zonele urbane ale tarii, aici insa lumea fiind si ceva mai civilizata, dar si pregatirile facute mai cu mult fast. Nu vor lipsi nici in Cehia pomul de Craciun, castanele prajite ori colindele si alte obiceiuri traditionale.

Cehii au o masa de Craciun foarte ofertanta, o sumedenie de preparate delicioase asteptandu-va sa le degustati in tihna impreuna cu alti invitati, intr-o atmosfera curata si deosebit de tihnita. Demn de amintit, de ajunul Craciunului, cehii nu consuma deloc alcool in mod traditional, dar vor servi din belsug bauturi spirtoase si vin in zilele de Craciun.

Praga este o destinatie turistica uluitoare, care iti taie pur si simplu respiratia pe toata durata sarbatorilor de iarna, dar aici va fi mai intotdeauna foarte aglomerat si nu exista de asemenea nici o garantie ca veti vedea pe viu cum se petrece cu adevarat Craciunul in Cehia. Merita insa sa petreceti macar o zi si in capitala tarii deoarece aveti ce vedea si aici, adica decoratii superbe, targuri traditonale si foarte multi turisti, veniti din toate colturile lumii.

O rezervare la o cabana decenta din Cehia nu va depasi cu mult tariful de 500 de euro, existand si posibilitatea petrecerii sarbatorilor la pensiuni sau chiar in mijlocul locuitorilor din mediul rural, unde se poate trai cu adevarat atmosfera specifica sarbatorilor de iarna. Preturile sunt deci foarte convenabile, iar oamenii deosebit de primitori asa ca ramane la alegerea voastra sa va decideti daca anul acesta mergeti sau nu in Cehia, de Craciun.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu