Educatie Lifestyle

România a doborât recordul!

România a doborât recordul!Cea mai mare salată din lume are 19.05 tone şi a fost pregătită în Complexul Expoziţional EXPOROM, din Pantelimon, duminică, 23 septembrie 2012.

Eforturile a peste 1.100 de voluntari, dintre care jumătate elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, au fost încununate cu stabilirea unui nou record mondial la categoria Cea mai mare salată din lume, cu aproape 6 tone mai mult decât recordul precedent, reuşit în 2010, de Grecia.
Voluntarii au lucrat timp de 7 ore la prepararea salatei, având la dispoziţie 23 de tone de ingrediente (roşii, castraveţi, salată iceberg, ardei gras, morcovi, ceapă, măsline, ulei de măsline şi sare).

Cunoscuta vedetă radio Liana Stanciu, alături de reprezentantul Guinness World Records, Seyda Subasi Gemici, au dat startul la ora 10.00, în prezenţa ministrului Agriculturii, Daniel Constantin şi a altor personalităţi.

Cel care a tăiat primele legume a fost ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, urmat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Mihai Barbu, proprietarul companiei Salve Club, Peter Krištofovič, directorul economic Kaufland România, Patricia Drăgan, directorul general Exporom, Bogdan Almaşi, respectiv celebrul bucătar Gheorg.
În timp ce tonele de legume umpleau vasul uriaş de 17.92 metri lungime, 2.94 metri lăţime şi 53 cm adâncime, în standurile amenajate în pavilionul EXPOROM se desfăşurau activităţi cu tematică de sănătate şi nutriţie.

Cu excepţia salatei iceberg, a măslinelor şi a uleiului de măsline, toate ingredientele au fost de provenienţă românească. Imediat după deschidere, ministrul Daniel Constantin a declarat că va discuta cu reprezentanţii lanţurilor de supermarketuri pentru a-i determina să amenajeze spaţii speciale destinate comercializării legumelor româneşti.

O mână de ajutor la pregătirea salatei au dat familia lui Mugur Mihăescu, vedeta trupei Vacanţa Mare, turişti din SUA, Slovacia, Serbia şi Bulgaria, dar şi o bunică de 80 de ani, venită alături de nepotul ei. Doamna în etate a fost un adevărat exemplu de hărnicie şi rezistenţă, rămânând până la anunţul oficial. După ce reprezentantul Guinness a anunţat adjudecarea recordului, salata a fost împărţită celor prezenţi, dar și distribuită oamenilor nevoiaşi. Resturile de legume au fost donate unei ferme de animale din Pantelimon.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu