Lifestyle Tehnologie si internet

Reduceti costurile cu apa calda folosind capul de dus Uji shower

Reduceti costurile cu apa calda folosind capul de dus Uji showerO idee oarecum trasnita, dar si deosebit de eficienta pentru reducerea costurilor casnice cu apa calda a fost deja pusa in practica de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea Tufts, din Statele Unite ale Americii. Acestia au inventat un cap de dus cu lumina de avertizare menit sa ajute consumatorii sa consume mai putina apa calda atunci cand acestia au tendinta de a face risipa.

 

Brett Andler, Sam Woolf si Tyler Wilson sunt cei trei savanti care au conceput capul de dus numit de dansii Uji shower, care functioneaza dupa o formula foarte simpla, luminandu-se gradual dinspre verde inspre rosu pe masura ce consumul de apa creste, capul de dus fiind dotat si cu un temporizator reglabil dupa bunul plac al consumatorilor.

Lumina verde trece inspre rosu dupa aproximativ 7 minute, astfel consumatorul primind de stire ca va inregistra un consum mai mare de apa si putand sa isi ajusteze programul de baie dupa necesitati, fara a mai face la fel de multa risipa de apa calda ca in trecut.

Conform primelor estimari facute de savantii de la Universitatea Tufts, consumatorii casnici pot face economii la apa calda de peste 85 de dolari americani pe an, respectiv 300 de lei in banii nostri, lucru deloc rau mai ales atunci cand consumatorii au prostul obicei de a lasa apa sa curga in nestire.

Capul de dus Uji shower urmeaza sa fie curand pus pe piata la un pret de aproximativ 50 de dolari americani, beneficiind din start de o constructie solida care ii garanteaza o durata indelungata de functionare.

Mai degraba un gadget util decat o tehnologie de varf, capul de dus Uji shower este totusi o idee de interes si pentru alti intreprinzatori, care pot dezvolta in continuare o asemenea propunere, folosind metode alternative de avertizare, toate utile pentru reducerea costurilor noastre cu apa calda. Nu e mult, dar e ceva si merita atentia noastra fie si datorita simplitatii unei astfel de inventii de maxima necesitate pentru gospodaria noastra.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu