Cariera Lifestyle

Reaprinde pasiunea pentru profesia ta


Cariera - Reaprinde pasiunea pentru munca ta

De multe ori, o cariera profesionala poate fi marcata si de momente mai putin fericite, cand fie sefii, fie colegii sau chiar natura activitatii in sine te pot indeparta de la obiectivele initiale, aducandu-te practic la "faliment".

Nu putini au patit deja acest lucru, dar destul de multi dintre acestia au reusit totusi sa depaseasca asemenea momente periculoase pentru cariera oricui si sa revina cu forte proaspete si cu o noua viziune profesionala intre primele randuri.

Unii spun ca, de fapt, momentele de cadere ale unei cariere profesionale pot coincide cu o lipsa de interes sau chiar cu neglijenta in plan profesional si ca nu ar fi nici vina sefilor si nici a colegilor daca unii profesionisti mai clacheaza la locul de munca.

Nu este intru totul adevarat deoarece exista si interese ascunse in cadrul unei companii si exista si persoane rauvoitoare, care pot aduce multe daune pana si celor mai capabili dintre colegii lor de munca. Dar chiar si in aceasta situatie exista solutii optime de relansare a carierei profesionale.

O reevaluare a obiectivelor profesionale este in asemenea cazuri primul lucru care trebuie facut, iar pentru aceasta este nevoie de timp, sinceritate si realism. Odata ce lucrurile devin mai limpezi, un bun profesionist va reintra in contact cu adevaratul sau sine si cu prioritatile sale reale.

Plecand de la acest prim pas, se pot trasa noile obiective profesionale sau se pot regandi obiectivele mai vechi, care nu intotdeauna merita abandonate in favoarea noului. O viziune obiectiva si cu sanse de reusita va alunga senzatia de "copil al nimanui" si va permite relansarea profesionala pe baze solide.

Printre problemele care se pot lua sub analiza atunci cand ne dorim o relansare profesionala, se numara si urmatoarele:

– Ce masuri diferite pot fi luate pe viitor pentru a schimba in bine cariera profesionala?
– Ce fel de loc de munca se potriveste cel mai bine cu experienta si viziunea din prezent?
– Care sunt responsabilitatile care pot fi asumate si duse la bun sfarsit?
– Cu ce tip de companie se doreste colaborarea sau ce tip de companie se doreste sa fie administrata?
– Care este programul de munca optim?
– Ce ideologie de munca se practica la compania-tinta?
– Care este mentalitatea generala a celorlalti colaboratori din cadrul companiei si cum se poate relationa cu acestia?
– Care sunt castigurile financiare estimative?
– Cat de mare este nivelul de stres si care sunt cerintele de performanta?
– Cum si daca este posibil un echilibru intre viata profesionala si cea de familie?

Raspunsurile la problemele enumerate anterior cu siguranta vor fi diferite de la caz la caz, dar incercarea de a structura mai bine niste obiective profesionale precum si dorinta de recastigare a imaginii profesionale de succes vor motiva suficient pe oricine stie ca inca mai are multe de spus in profesia sa.

Reinventarea propriei imagini profesionale este una dintre cheile succesului in lumea profesionistilor din prezent si cei care nu se tem de aceasta provocare vor reusi probabil sa isi ofere inca multi ani de succese in plan profesional, demonstrandu-si atat dansilor cat si celorlalti ca pot pune pasiune in ceea ce fac si ca nu se dau batuti cu una cu doua in fata insuccesului profesional.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu