Animale de companie Lifestyle

Rase de catei pentru persoanele predispuse la alergii

Rase de catei pentru persoanele predispuse la alergiiAtat cateii cat si pisicile pot declansa alergii severe multor persoane care iubesc totusi animalele, dar care se vad din acest motiv nevoite sa renunte la compania acestora pentru a-si proteja sanatatea. Astfel de alergii nu pot fi usor tratate si nici nu vor disparea complet daca nu este indepartat si animalul care le-a provocat si de aceea putine solutii exista la indemana unei persoane care vrea totusi sa se regaseasca si in compania animalelor si nu doar in aceea a semenilor sau, oamenii.

Daca in cazul pisicilor, celebre pentru urmele de par pe care le pot lasa prin toata casa, nu prea ar exista multe variante la indemana ca sa te bucuri de prezenta lor constanta atunci cand suferi de o alergie, in cazul cainilor lucrurile stau putin mai bine, aici oferta fiind mai variata, iar posibilitatea dezvoltarii unei alergii ceva mai scazuta daca se respecta si unele reguli mai stricte de convietuire la un loc cu animalul tau de companie preferat.

Intrucat alergiile sunt declansate in principal de blana animalului, care poate transmite pe calea aerului diversi alergeni care ajung astfel in sistemul respirator al omului, un animal cu blana foarte scurta ar putea fi raspunsul ideal pentru aceasta situatie-limita, dar la fel de bine putem lua in considerare si animalele de talie mica precum si cele cu parul carliontat sau care capteaza mai greu praful si alti alergeni din mediul inconjurator.

Exista din acest punct de vedere multe variante posibile pe care sa le poti urma atunci cand stii ca suferi de o alergie la parul de animale, iar in continuare va propunem cateva alegeri inspirate de care sa tineti cont daca veti decide ca nu mai puteti trai fara un catel prin preajma dumneavoastra:

– Chinezescul cu mot (Chinese Crested) este o rasa de talie mica unica in lume, care detine o blana scurta si fina si o coama hazlie si pronuntata pe crestet. Alergenii nu prea au pe unde sa isi faca veacul, iar chinezescul cu mot va fi de aceea o companie ideala;

– Schnauzerul pitic are o blana ceva mai pronuntata, dar care nu emana usor alergeni sau praf si este o alegere buna pentru cei care sufera de alergii;

– Bichonul maltez, in special cel cu parul ondulat, este si acesta potrivit cu nevoile unei persoane care sufera de alergii in ciuda blanii sale bogate. Bichonul maltez lasa par destul de rar si, atunci cand este bine intretinut, nu va genera alergii in mod obligatoriu;

– Bichonul frise este un catel de talie mica cu blana carliontata, care lasa putin par si de aceea este adecvat cu cerintele celor care pot suferi de alergie;

– Toy pudelul este o alta rasa care va face incantarea posesorilor sai chiar si daca acestia sunt sensibili la alergeni. Nu lasa mult par, este o rasa pitica si de aceea merita si acesta luat in considerare.

Alaturi de optiunile oferite de noi in lista de mai sus, voi la randul vostru puteti opta pentru alte rase de catei, de preferat tot de talie mica pentru ca acestia sunt, se crede, cei care nu vor agrava simptomele alergiei voastre intrucat pierd putin par si nici nu degaja usor alergeni in aerul inconjurator mai ales daca ii lasati la nivelul solului si nu ii pupati prea des in botic.

Desigur ca intretinerea lor regulata este obligatorie si ca ei nu pot avea acces in toate zonele din casa, dar traiul alaturi de un astfel de companion este posibil pana la urma chiar si atunci cand suferiti de o alergie mai severa. Daca insa medicul de specialitate va va interzice definitiv contactul cu animalele, atunci este de preferat sa ii dati lui ascultare mai inainte de orice pentru ca sanatatea v-ar putea fi altfel pusa serios in pericol.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu