Animale de companie Lifestyle

Rase de caine: Komondor, aparentele inseala

KomondorKomondor este un câine care demonstrează faptul că aparenţele înşală. Dacă îl vezi, ca un ghem de lână, ca un fus de tors, cu ochii abia zăriţi de sub abundenţa de blană, ai putea crede că este un câine leneş, făcut doar pentru a fi scărmănat şi alintat.

Ei bine, Komondor nu este nici pe departe o jucărie uriaşă ci este unul dintre cei mai destoinici câini de pază. Originar din Ungaria, de unde şi supranumele de ciobănesc unguresc, Komondorul şi-a început istoria ca paznic de turmă pentru ca ulterior să devină unul dintre cei mai căutaţi câini de companie în Statele Unite.

Avem de a face cu un câine robust, foarte puternic, extrem de intelignet şi uşor încăpăţânat. Este foarte loial în raport cu familia dar rezervat cu oamenii sau animalele pe care nu le asociază cu „turma” al cărei membru este.

Cu un Komondor în casă nu va trebui să îţi faci niciodată griji în ceea ce priveşte invitaţii nepoftiţi, deoarece ciobănescul unguresc nu agreează intruşii. Komondor este câinele ideal pentru apartament, întrucât nu are nevoie de multă mişcare şi nici de condiţii speciale.

Problemele care pot tulbura armonia vieţii alături de un Komondor sunt legate de blana care necesită îngrijire constantă şi de dresaj care trebuie să fie permanent pentru că, deşi învaţă foarte repede cum trebuie să se comporte, uită la fel de repede, încăpăţânarea sa nativă determinându-l să facă ce-i place, fără să ţină cont de reguli.

Aşadar, dacă îţi doreşti un câine care să-ţi aducă satisfacţii, fără prea multe dureri de cap, îţi recomand un exemplar de Komondor, care, prin îngrijire adecvată, îţi va fi alături până la 12 ani.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu