Lifestyle Muzica si vedete

Radio pe internet si muzica de calitate


Muzica si Radio pe internet

Radioul pe Internet incepe sa fie tot mai gustat de catre fanii sai din intreaga lume, existand o oferta senzationala si completa de posturi de radio live, care acopera practic toate stilurile muzicale cunoscute pana in prezent, aparte de stirile de ultima ora si alte informatii utile.

De multe ori, statiile de radio pe Internet sunt sponsorizate de catre retele de comunicatii cu traditie, care profita de aceasta cale pentru a-si promova mai larg interesele si politica de difuzare.

Partea cea mai buna, atunci cand te referi la radioul pe Internet, este ca poti accesa orice post iti doresti de oriunde din lume, cu conditia sa ai o conexiune Internet stabila. In special pentru persoanele aflate departe de casa, radioul pe Internet poate fi calea cea mai buna de a te informa corect si a asculta cu placere muzica preferata.

Din punct de vedere tehnic, statiile de radio pe Internet folosesc unul sau mai multe codecuri audio standard, care ofera suport pentru formate audio de tip MP3, Ogg Vorbis, Windows Media Audio, RealAudio sau AAC. Protocoalele pentru transport sunt de obicei de tip TCP sau UDP si, mai putin pentru conexiunile foarte slabe, treaba merge in rest de minune.

Urmand exemplul mai experimentatilor colegi din Occident, si in Romania posturile mari de radio precum si alte posturi independente au iesit puternic pe Internet in ultimii ani, astfel incat in prezent exista si pentru limba romana o oferta impresionanta de posturi de radio care ofera de toate, de la muzica preferata la stiri si multe altele.

Printre directoarele web care includ o selectie foarte bogata de posturi de radio din intreaga lume, accesibile imediat, fie prin playerul default al calculatorului dvs., fie prin miniplayerul oferit de website-ul in cauza, se numara Shoutcast Radio (shoutcast.com), directorul Live365 (live365.com), dar si website-uri romanesti de succes precum Radio Romania NET (romaniaradio.ro).

In ce priveste calitatea sunetului, aceasta va depinde de o serie de factori tehnici precum calitatea placii de sunet a propriului calculator, conexiunea Internet, dar si pachetele de servicii oferite de furnizor. De obicei insa mai toate statiile de radio care se respecta vor oferi o calitate destul de asemanatoare cu aceea cu care ne-au obisnuit deja posturile traditionale de radio FM.

Posturile de radio pe Internet promoveaza de multe ori si trupe sau artisti in prima auditie, ofera o mare varietate de stiluri si genuri muzicale si merita ascultate non-stop daca sunteti fani ai muzicii romanesti si internationale. Nu ezitati deci sa va cautati muzica preferata si pe aceasta cale pentru ca veti gasi cu siguranta tot ceea ce va doriti cu doar cateva clickuri.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu