Lifestyle Sport

Proteze performante pentru sportivii cu handicap!

Proteze performante pentru sportivii cu handicap!Gratie protezelor de ultima generatie, sportivii cu handicap care participa la Jocurile Paraolimpice sunt capabili in prezent de performante tot mai mari, recent unii dintre acesti sportivi apropiindu-se surprinzator de mult de performantele sportivilor profesionisti fara nici un handicap.
 
Inginerii care realizeaza astfel de proteze, destinate de regula pentru indeplinirea functiilor picioarelor si mai rar ale bratelor, au reusit sa puna la punct niste dispozitive uimitoare care permit sportivilor cu handicap sa alerge pe distante tot mai lungi, sa faca ciclism de performanta, schi si alte sporturi altadata inaccesibile acestor sportivi.
 
In prezent, oficialii care organizeaza Jocurile Paraolimpice au fost chiar fortati de progresul tehnologic sa impuna noi reguli pentru practicarea sporturilor de performanta, ei fiind nevoiti sa limiteze introducerea unor proteze prea performante pentru a asigura un mediu competitiv si fair-play in cadrul acestor competitii sportive adresate persoanelor cu handicap.
 
Pe masura trecerii anilor, aceste reguli vor fi ajustate constant, progresul tehnologic neputand fi ignorat la nesfarsit. Ceea ce este cert, e faptul ca in viitorul apropiat, gratie acestor proteze revolutionare, vom putea asista la performante uluitoare din partea sportivilor mai ambitiosi care, in ciuda handicapului lor, sunt deja capabili sa atinga chiar si performantele inregistrate de sportivii profesionisti fara handicap in cadrul Jocurilor Olimpice.
 
 
 
 
 
 
 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu