Casa si gradina Lifestyle

Primula, floarea nepretentioasa


PrimulaPoate cele mai des întâlnite flori de ghiveci din florarii. Sunt deosebit de dragute cu florile lor în forma de rozeta în culori pastelate grupate în buchet în mijlocul unor frunze mari si frumoase. Constituie un cadou minunat pentru iubitorii de plante pentru ca nu sunt deloc greu de întretinut si le vor înfrumuseta casa cu florile lor pe tot parcursul sezonului rece, pentru ca pe restul anului sa constituie un decor minunat cu frunzele lor armonioase.

Cerintele Primulei sunt minime: iubeste lumina dar nu expunerea directa la soare, rezista la temperaturi de pâna la 7 grade, dar nu le iubeste pe cele peste 16. Înfloreste din decembrie pâna în aprilie si tot ce trebuie sa faci este sa le uzi din când în când (nu excesiv) si sa adaugi uneori putin fertilizator în acea apa. Ai grija sa nu stropesti florile ci sa uzi doar pamântul pe sub frunze.

Transplantarea trebuie efectuata o data la doi ani, dupa ce se termina perioada de înflorire, planta trebuind mutata de fiecare data într-un vas de dimensiuni generoase în care sa încapa bine bulgarele de pamânt ce în înconjoara radacinile.

În perioada fara flori udarea se face mai rar, doar atunci când solul este uscat si se îndeparteaza cu regularitate frunzele vestejite. O udare excesiva duce la aparitia mucegaiului cenusiu. Caldura excesiva sau frigul îi sunt daunatoare. De asemenea este predispusa la atacuri din partea paianjenului rosu sau al paduchilor verzi care trebuie combatuti imediat cu insecticid.

Asadar, minimum de cheltuiala si de efort pentru o planta minunata care va fi o încântare pentru locuinta ta.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu