Lifestyle Turism

Precautii necesare pe durata excursiilor cu familia

Precautii necesare pe durata excursiilor cu familiaInfractorii nu se jeneaza sa profite de oricine pare demn de interes pentru manutele lor lungi si vor face mereu zile negre mai ales turistilor, riscul cu acestia fiind adesea mai mic decat atunci cand ei "lovesc" tinte locale, capabile sa ii recunoasca mai tarziu si sa ii predea autoritatilor.

Intr-o vacanta cu familia, este de aceea important sa se ia si minime masuri de precautie pentru prevenirea furturilor si a talhariilor, baietii rai nefiind de regula atrasi decat de ceea ce li se ofera pe tava, ca o ispita la care cu greu poti rezista.

Turistii e bine din acest motiv sa evite constant portul bijuteriilor, a banilor lichizi si a altor valori asupra dansilor, in acest mod ei neatragand privirile infractorilor si putand sa isi desfasoare activitatile in voia cea buna, stiind ca oricum ar fi hotii nu prea au ce fura de la dansii.

Colaborarea cu o agentie de turism de top permite si luarea unor masuri suplimentare de protectie pentru familiile care solicita acest lucru, multe agentii avand si pachete speciale in acest sens, care sa permita clientilor dansilor sa respire relaxati in orice loc de pe glob s-ar afla.

Mai mult decat orice, prevenirea posibilelor evenimente negative se poate face prin evitarea constanta a locurilor rau famate, descrise de ghidul turistic ca atare, in toate locatiile existand si zone cu grad mai mare de risc unde nu iti doresti sa mergi cu familia deoarece te poti expune inutil la tot felul de situatii limita.

La hotel sau acolo unde este locul de cazare, camerele pot si trebuie sa fie inchise mereu cu cheia, iar documentele si tot ce e de valoare de asemenea e bine sa fie tinute sub cheie sau predate la receptie unde sa fie pastrate in siguranta in locuri special destinate.

Copiii mai mult decat orice nu trebuie niciodata lasati nesupravegheati, si ei putand fi usor tinta infractorilor. Multe hoteluri au servicii de babysitting si trebuie consultata in amanunt oferta turistica si pentru aceste servicii utile, de care nu te poti lipsi atunci cand mergi in excursie cu familia.

La cumparaturi se merge mai ales cu cartea de credit si, de preferat, doar in locurile sigure pentru aceasta activitate, iar automatele bancare trebuie folosite rar si numai atunci cand este absolut necesar. Banii atrag infractorii mai mult decat alte valori si nu trebuie lasati nicicand la vedere.

Nu in ultimul rand, ofertele "tentante", promisiunile de tot felul venite din partea necunoscutilor si de asemenea asa-nmitele chilipiruri sunt complet de evitat deoarece in cele mai multe cazuri va fi vorba despre inselatorie mascata.

Turistii cunosc de regula toate aceste masuri de protectie si nu uita sa le aplice ca atare, dar nu e deloc rau ca ele sa fie reamintite deoarece infractionalitatea este in crestere in multe locuri de pe glob si precautiile suplimentare nu sunt niciodata inutile mai ales atunci cand calatoresti si cu copiii pentru o vacanta de vis pe care nu o doresti nicicum sa se transforme intr-un adevarat cosmar.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu