Lifestyle Sport

Femeile sunt atrase de ciclism, dar cu o bicicleta adecvata pentru trupul lor

Femeile sunt atrase de ciclism, dar cu o bicicleta adecvata pentru trupul lorPoate nu stiati acest lucru, dar femeile au nevoie de biciclete special construite pentru specificul trupului feminin, ele adorand pur si simplu sa mearga cu bicicleta insa adesea lovindu-se de diverse probleme atunci cand trebuie sa isi aleaga un vehicul potrivit.

Majoritatea modelelor de biciclete de pe piata si mai ales cele tip mountain bike, destinate terenului accidentat, sunt gandite preponderent pentru adolescenti si barbati, femeile trebuind sa desfasoare cautari ample pentru a reusi sa gaseasca un model care li se potriveste ca turnat.

Intrucat au brate mai scurte si un trup mai usor decat barbatii, femeile necesita un design aparte al bicicletei, cu manerul mai apropiat de tors, dar si cu pedalele usor mai distantate, stiindu-se si faptul ca adesea femeile au picioarele mai lungi decat media barbatilor.

Bicicletele destinate astfel pentru femei vor fi ceva mai inalte, dar nu cu mult decat cele adresat barbatilor si de asemenea vor permite pozitia relaxata a mainilor pe maner, fara a solicita eforturi suplimentare in acest sens.

In special pe terenul accidentat, femeile au mare nevoie de o bicicleta anume construita pentru trupul lor, iar unii producatori deja au iesit pe piata cu modele de mare succes, care au generat aproape imediat si o crestere serioasa a practicantelor de ciclism in intreaga lume.

Mersul pe bicicleta este foarte sanatos si nu trebuie ratata nici o ocazie de a faca putina miscare fizica si pe acesta cale, iar femeile raspund cu mare placere invitatiei, mai ales de cand s-a diversificat multumitor si oferta de biciclete de dama de pe piata.

Prin planurile ambitioase de regandire a intregii infrastructuri stradale a Europei, care includ si marirea retelei de drumuri de acces pentru ciclisti, tot mai multe persoane se vor grabi sa urce pe o bicicleta in urmatorii 10-20 de ani, iar femeile au sanse egale cu barbatii, ele trebuind totusi sa invete sa isi aleaga o bicicleta adecvata si sa nu se mai lase amagite de comerciantii lipsiti de scrupule care vand de-a valma produse si accesorii total nepotrivite pentru necesitatile si statura reprezentantelor sexului frumos.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu