Lifestyle Trucuri culinare

Precautii la servirea mesei in aer liber

Precautii la servirea mesei in aer liber
De multe ori, persoanele aflate intr-o vacanta binevenita sau mai ales cei care se deplaseaza in interes de serviciu prin toate colturile tarii sau in strainatate, cu masina, trebuie sa serveasca masa cam pe unde se nimereste, fie in locuri special amenajate, fie de-a dreptul improvizat, in masina sau undeva, la un popas ad-hoc de pe marginea drumului.

Atunci cand iti iei mancare de acasa, la pachet, sau cumperi alimente de la un fast-food pe care intentionezi sa le servesti mai tarziu e bine sa iti iei si anumite masuri de precautie ca sa nu ajungi sa regreti ca nu ai mai avut suficienta rabdare pana ce sa ajungi intr-un loc unde sa poti servi o masa calda, asa cum manaca toti ceilalti semeni ai tai.

De exemplu, alimentele usor perisabile, care se stie ca trebuie tinute in mod obisnuit la rece, trebuie consumate de urgenta sau tinute intr-un recipient special, de tipul laditelor frigorifice pentru camping. Foarte important, nu tineti la un loc bauturile reci si mancarea deoarece, din cauza ghetii care se mai poate si topi, riscul de contaminare este destul de mare. Astfel de recipiente sau pungi speciale pentru tinut mancarea nu trebuie deschise prea des, pentru o gustarica, ci doar atunci cand urmeaza sa se serveasca masa cat de cat civilizat.

Marinatele, mancarea de peste, mezelurile, alte preparate delicioase, dar si usor perisabile nici nu ar trebui sa fie luate la pachet la drum lung, dar daca tot se intampla asa atunci acestea trebuie tinute in conditii adecvate, la temperaturi scazute si este obligatoriu sa se consume inaintea celorlalte feluri de ma…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu