Lifestyle Muzica si vedete

Poveste cu final fericit: Natalie Cole – transplant de rinichi reusit


 
Dupa un transplant la rinichi reusit Natalie Cole se pregateste pentru o revenire in forta planuind sa sustina un concert la inceputul acestei toamne, pe 9 septembrie, la arena Hollywood Bowl din Los Angeles. In prezent cantareata, laureata a mai multor premii Grammy, are 59 de ani si a fost recent operata la un spital din Los Angeles fiind nevoita sa renunte temporar la toate angajamentele sale artistice.

Carole Cole, sora artistei, a murit exact cand Natalie Cole isi facea transplantul de rinichi marind astfel necazurile starului care si asa nu se afla intr-un moment foarte fericit al vietii ei. Desi doborata serios de decesul surorii ei, Natalie Cole va incerca sa depaseasca acest obstacol dorindu-si foarte mult sa demonstreze fanilor ca nu i-a uitat si ca inca mai poate oferi clipe de neuitat pentru multi dintre ei.

Nascuta in 1950, in luna februarie, Stephanie Natalie Maria Cole este fiica celebrului Nat King Cole si a nu mai putin popularei cantarete Maria Hawkins Ellington Cole. Crescuta intr-un mediu cu adevarat princiar impreuna cu inca 4 frati si surori, marcata de prestatia parintilor sai, Natalie incepe sa cante pe scena de la varsta de 11 ani. Nu a fost deloc preocupata de problemele de natura rasiala care erau pe atunci la moda, ea descoperind acest lucru abia cand a ajuns la colegiu unde a inteles ca exista si o alta viata pentru persoanele de culoare decat cea cu care era ea obisnuita.

A absolvit universitatea in 1972, specializandu-se in Psihologie si Limba Germana, dar in paralel a reusit sa desfasoare si bogata activitate in plan muzical creand impreuna cu Chuck Jackson si Marvin Yancy mari hituri precum "This Will Be", "Inseparable", "Sophisticated Lady (She’s a Different Lady)", "Mr. Melody", "I’ve Got Love on My Mind". Albumul de debut a fost lansat in 1975 si s-a numit Inseparable. Au urmat si alte succese umbrite din pacate de dependenta ei de droguri cu care s-a luptat toata viata reusind totusi ca pana in 1985 sa renunte aproape complet la uzul de narcotice.

Ultimul ei album de succes, Still Unforgettable, a fost lansat de curand, in 2008, si a castigat un premiu Grammy la categoria Cel mai bun album pop traditional. In paralel cu scena muzicala Natalie Cole a colaborat si cu televiziunea si cu platourile de filmare aparand in productii precum Lily in Winter, Grey’s Anatomy, Law & Order.

Viata personala ii este marcata de trei casnicii, prima cu Marvin Yancy, in 1976, cand s-a nascut un baiatel, Robert Adam Yancy (1977), o a doua casnicie cu producatorul de muzica Andre Fischer de care a divortat in 1995 si in sfarsit casatoria cu pastorul Kenneth Dupree de care divorteaza in 2004. Problemele ei de sanatate au aparut relativ recent, in 2008 ea fiind diagnosticata cu hepatita C se pare ca rezultat al uzului de droguri. Dupa un tratament de soc ea a reusit sa scape de aceasta boala, dar a fost nevoita sa o ia de la capat, de data aceasta suferind de rinichi. In 2009, ea a fost spitalizata pentru un transplant de rinichi care s-a dovedit de succes. Ceea ce a ajutat-o decisiv sa obtina organul necesar pentru transplant a fost invitatia la emisiunea CNN Larry King Live unde zeci de telespectatori s-au oferit sa ii doneze un rinichi numai ca sa o vada din nou sanatoasa si gata sa urce pe scena.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu