Cariera Lifestyle

Poti sa obtii o slujba fara calificarile necesare?


Cariera -Slujba fara calificarile necesare

Nu putini dintre aplicantii de pe piata muncii se intreaba uneori daca nu pot gasi o portita prin care sa reuseasca sa obtina o slujba buna, mintind mai mult sau mai putin in privinta calificarilor lor reale.

Asemenea situatii apar mai ales atunci cand aplicantul simte ca ar putea face fata cumva indatoririlor profesionale, dar stie in egala masura ca ii si lipsesc documentele oficiale prin care sa dovedeasca dincolo de orice indoiala ca detine toate competentele pentru a ocupa postul scos la concurs.

Unii aplicanti mai norocosi chiar reusesc sa aiba succes si sa obtina postul dorit gratie unei prezentari profesionale bine puse la punct precum si prezentei lor de spirit in cadrul interviului profesional.

Sigur ca asemenea situatii se intampla mai rar in cadrul companiilor care urmeaza o politica de angajare stricta, dar nimic nu este imposibil atunci cand un aplicant mai indraznet descopera niste portite pe unde sa se strecoare si apoi chiar reuseste sa ajunga la interviul profesional unde va avea si sanse mari sa impresioneze audienta.

Este nevoie totusi ca aplicantul sa detina niste cunostinte practice concrete asupra obiectului de activitate al firmei pentru a reusi sa insele intervievatorii si sa fie luat serios in considerare ca potential angajat.

Nu sunt deci putine situatiile cand un aplicant fara pregatire teoretica temeinica, dar cu o buna experienta in vanarea unui loc de munca va putea sa treaca de toate fazele unui interviu profesional si sa obtina o pozitie in cadrul unei companii unde se va descurca mai bine sau mai rau in functie de cat de abil va fi si aici sa isi mascheze lipsa de pregatire.

Asemenea situatii sunt posibile atat din cauza politicilor de angajare mai laxe ale unor companii mici si mijlocii, dar si din cauza mai multor lacune pe care le prezinta procesul de angajare in sine, asa cum este acesta structurat in prezent. Nu s-au schimbat prea multe aici de ani buni de zile si iata ca se pot plati uneori si niste preturi cam mari prin strecurarea unor persoane unse cu toate alifiile intr-o zona de decizie sau acolo unde se cere mai putina practica si cunostinte tehnice si mai multa pricepere in relatiile publice.

Este nevoie astfel de mai multa atentie din partea tuturor angajatorilor pentru a se preveni asemenea situatii profesionale intrucat de pierdut riscam sa pierdem cu totii primind la final niste servicii sau produse destul de diferite de acelea cu care ne obisnuise compania in cauza. Un angajat istet si descurcaret nu este deloc acelasi lucru cu un angajat competent si e mai bine sa se depisteze la timp incercarile de frauda decat sa se ajunga la regrete tardive sau la ruinarea imaginii unei companii printr-o evidenta lipsa de profesionalism.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu