Animale de companie Lifestyle

Plante de apartament sigure pentru pisici

Se cunoaste faptul ca cele mai multe plante de apartament pot fi toxice pentru pisicile de companie, dar exista din fericire si anumite specii de plante care pot fi cultivate intr-o locuinta unde este prezenta si o felina fara a pune la risc sanatatea acesteia in eventualitatea in care ar decide sa miroasa sau sa "rontaie" plantele din casa stapanilor lor.
 
Lista cu plantele de apartament relativ sigure pentru sanatatea unei pisici nu este foarte lunga si nici nu include multe specii comune de plante de apartament, dar unele voci afirma faptul ca plantele prezente pe aceasta lista sunt deosebit de aspectuoase, unele usor de intretinut si, in consecinta, ca se justifica pe deplin efortul de a se cultiva exclusiv aceste specii de plante in apartament pentru un plus de siguranta pentru pisica voastra.
 
Plante de apartament sigure pentru pisici1. Bambusul pentru interior vine in mai multe varietati, poate fi cultivat fara mari batai de cap si ajuta la crearea unui look special in locuinta. Cele mai multe astfel de plante sunt sigure atat pentru copii cat si pentru animalele de companie, pisicile inclusiv.
 
2. Palmierul pitic Areca este o alta planta de apartament foarte aspectuoasa si deosebit de eficace pentru mentinerea unui nivel optim de umiditate in apartament. Palmierul Areca actioneaza si ca un excelent purificator de aer si este o planta putin pretentioasa, care se mentine verde tot anul, fiind de asemenea sigura pentru animalele de companie.
 
3. Craciunita numita si cactusul de Craciun deoarece infloreste doar in sezonul rece este o planta de apartament superba, dar nu si usor de intretinut avand nevoie de o atentie speciala atat in ce priveste aportul periodic de apa cat si lumina si spatiul din locuinta unde se doreste a fi amplasata. Pisicile vor fi in siguranta, cactusul de Craciun nefiind toxic pentru ele, dar proprietarii au nevoie de instructiuni detaliate pentru a reusi sa cultive cu succes aceasta planta.
 
4. Unele varietati de orhidee sunt de asemenea sigure pentru pisici, dar nu si simplu de cultivat in apartament. Gradinarii profesionisti va pot recomanda usor aceste varietati de orhidee care nu sunt toxice pentru pisici si de asemenea va pot indruma pas cu pas cum sa procedati pentru a va bucura de niste plante de apartament superbe, frumos dezvoltate si care reusesc sa infloreasca chiar si de mai multe ori peste an.
 
5. Eseveria albastra sau Echeveria albastra creste si se dezvolta foarte frumos in apartament, fiind una dintre cele mai placute ca aspect plante ornamentale. Nu este toxica pentru pisici si nu necesita stiinta multa pentru a fi cultivata. Este totusi necesar un plus de atentie la alegerea tipului de sol/pamant si la aportul optim de apa, prea multa apa ucigand planta in timp foarte scurt.
 
Veterinarii si gradinarii cu experienta va pot ajuta sa completati lista de mai sus cu peste 30 de plante ornamentale de apartament sigure pentru sanatatea pisicilor, la alegere fiecare dintre voi putand apoi sa opteze pentru speciile preferate in functie de timpul pe care il puteti aloca cultivarii atente a acestor plante precum si de relatia mai mult sau mai putin buna pe care o aveti cu plantele de apartament in general.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu