Casa si gradina Lifestyle

Petunia-regina balcoanelor


Plante - Petuniile

Dacă plănuieşti să-ţi îmbogăţeşti balconul sau grădina cu flori colorate şi parfumate, îţi recomand petuniile, care par că se potrivesc de minune în orice fel de peisaj.

Petuniile sunt acele flori sub forma de pâlnie, cu marginile drepte, ondulate sau franjurate, care umplu în această perioadă tarabele pieţelor sau ale magazinelor de profil, în nuanţe de alb, roşu, violet, galben, etc (florile putând fi uni sau pestriţe).

Parfumul lor te va cuceri pe dată şi nu vei putea rezista tentaţiei de a le lua acasă. Şi nu va fi o alegere rea, mai ales că florile te vor încânta pe tot parcursul verii şi al toamnei, fără prea multe pretenţii şi fără să fie necesar un efort substanţial din partea ta.

Important este să aibă suficientă lumină şi căldură şi să-şi desfete rădăcinile în terenuri nisipoase dar fertile. Urăsc frigul şi apa în exces, aşa că este imperios necesar să fie plantate în ghivece care să permită scurgerea excesului de apă (este mai bine pentru ele să uiţi uneori să le uzi decât să le uzi prea mult).

Petuniile se plantează de obicei în februarie, în sere, apoi răsadurile pot fi transplantate în ghivece în luna mai. Este bine ca vara planta să fie ajutată să se dezvolte prin aplicarea de fertilizatori. Şi cam atât… restul este doar frumuseţe şi parfum.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu