Lifestyle Sport

Campionat mondial de Yoyo in Statele Unite


Sport- Campionatul de YOYO

In Statele Unite ale Americii se organizeaza anual un campionat profesionist de Yoyo, cu mai multe categorii de indemanare sportiva. Campionatul Mondial de Yoyo se organizeaza de 10 ani de zile, iar anul acesta va avea loc in Orlando, Florida unde va fi gazduit de Hotelul Rosen Plaza.

Binecunoscuta jucarie numita Yoyo a fost dintotdeauna favorita copiilor, dar acestia se plictisesc prea repede de acest joc si il abandoneaza prematur, neapucand sa isi dezvolte abilitati marite in manuirea haioasei jucarii. Este nevoie de mult antrenament pentru a se reusi executarea de exercitii dificile si spectaculoase la una sau la doua maini.

Dintre miscarile mai putin complicate care se pot face cu jucaria Yoyo va amintim pasele catre inainte, sus, jos si cele laterale, apoi miscarile de rotatie incheiate prin prinderea jucariei in palma sau jocul de dute-vino in directiile alese de catre sportiv.

Profesionistii de la Campionatul Mondial de Yoyo pot insa executa miscari foarte complexe si deosebit de spectaculoase care sunt punctate la sange de catre un juriu de specialisti. Este o adevarata bucurie pentru privitori si mai ales copiii vor fi foarte impresionati de acest sport inedit.

Doritorii pot urmari secvente de la Campionatul Mondial de Yoyo accesand motorul de cautare preferat si dand un search simplu urmat de tagul "video", pentru a vedea in doar cateva secunde imagini inregistrate de la competitiile de gen din anii trecuti.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu