Lifestyle Timp liber

Pasiunea pentru serialele TV


Nu sunt deloc o fana a televizorului, dar trebuie sa recunosc faptul ca îmi plac serialele de comedie. Când ma simt epuizata si nu ma pot concentra sa citesc, las totul departe si ma delectez cu serialul preferat.

Stiu ca multe persoane, în special femei, au câte o pasiune pentru câte un serial, fie el soap opera, fie telenovela. Este un fenomen de amploare si pare a avea si multe efecte negative: renuntarea la alte activitati, la miscare, scaderea atentiei pentru partener, delasarea în fata lecturii, etc.

Nu-mi pot da eu cu parerea daca este bine sau rau sa fii pasionat de seriale, pot spune doar ca important este sa nu se ajunga la exagerari. Îti alegi un serial preferat, hai doua, dar nu pe toate, care sa te tina non stop în fata televizorului, care sa te determine sa-ti organizezi agenda în functie de orele de difuzare, care sa te izoleze.

Adevarul este ca societatea noastra ne ofera destul de putine variante de petrecere a timpului liber, care sa nu necesite costuri foarte mari. În afara de cei care au pasiuni bine închegate (sport, pictat, gradinarit, lectura, fotografie, etc) majoritatea ajunge sa gaseasca în televizor cea mai buna si cea mai ieftina modalitate de amuzament.

Ar trebui însa sa existe o varietate, sa alternam uitatul la televizor cu plimbarile, cu activitatile în aer liber, cu o carte buna, cu o discutie inteligenta, chiar si cu shoppingul, daca ne permitem. Sa nu lasam televizorul sa ne controleze viata, sa nu lasam replicile de film sa ne fie singura educatie si sa nu ne multumim ca personajele de pe ecran sa ajunga sa fie singurii nostri prieteni.

Dupa cum ti-ai dat seama nu încurajez pasiunea pentru serialele de televiziune si voi încheia prin a-ti prezenta argumentul meu forte: consider ca pot duce la bovarism (vesnica nemultumire de a nu avea ceea ce au eroinele din filme în materie sentimentala de exemplu), fenomen care nu ne permite sa ne bucuram de ceea ce avem.

 

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu