Lifestyle Turism

Cheile Turzii – o minune a naturii


Cheile TurziiVa invit într-o excursie în muntii Apuseni, într-un peisaj de basm situat în apropiere de localitatile Cluj Napoca si Turda. Cheile Turzii sunt cele mai frumoase din România oferind o priveliste încântatoare si o ocazie deosebita de a organiza acolo o excursie de neuitat, atât pentru turistii amatori de natura si de drumetie, dar si pentru pasionatii de flora, fauna sau arheologie.

Toata minunea naturala este opera râului Hasdate, un afluent al Ariesului, care în drumul sau a sapat în piatra, dând nastere unuia dintre cele mai pitoresti locuri ale tarii noastre. Pe tot parcursul excursiei nu-ti vei putea potoli onomatopeele pe care le vei produce aproape involuntar în fata miracolului naturii

Vei gasi în zona peste 60 de pesteri dintre care cele mai cunoscute sunt: Pestera Liliecilor, Pestera Binder, Pestera Morarilor, Pestera Cetatuia Mare, Pestera Ascunsa, Pestera Ungureasca, etc. Impresionanti sunt peretii abrupti de peste 100m, colturile de stânca si coloanele care se ridica acolo ca într-un templu.

Fascinanta este catedrala de piatra numita Coltul Cocosului si alaturi de ea constructiile naturale impresionante numite Turnul Galben, Turnul Bors. Spectacolul arhitectonic este splendid si ne face sa ne simtim marunti si insignifianti în fata maretiei Naturii.

În afara de frumusetea peisajului, Cheile Turzii impresioneaza si prin prezenta unor specii ocrotite de animale si plante. Aici zboara cei mai frumosi fluturi, aici creste usturoiul de stâncarie si scorusul. Pentru amatorii de arheologie, Cheile Turzii cuprinde semne ale prezentei omului pe aceste locuri înca din Paleoliticul Mijlociu si Neolitic.

O vizita la Cheile Turzii este o ocazie deosebita pentru amatorii de fotografie de a-si valorifica talentul. Minunile naturale de aici te vor ajuta sa te desprinzi de rutina si te vor face sa constati ca viata înseamna mult mai mult decât grijile cotidiene. Investitiile pentru o asemenea excursie vor fi minime dar efectele nepretuite si pe termen lung.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu