Animale de companie Lifestyle

Papagalul gri african va ajuta sa va iubiti mai mult familia si propria voastra persoana

Papagalul gri african va ajuta sa va iubiti mai mult familia si propria voastra persoanaProbabil cea mai indragita specie de papagali de pe tot globul, papagalul Jako, cunoscut si sub denumirea de papagalul gri african, este deosebit de sensibil si plin de afectiune si necesita un contact permanent cu alti papagali din specia sa sau cu persoana care il are in ingrjire, aceasta pasare exotica fiind adesea capabila sa intuiasca gandurile si emotiile noastre si fiind de aceea un adevarat prieten de suflet odata ce invatam cum sa comunicam si cum sa ii acordam deplina noastra incredere.
 
Papagalii gri africani sunt niste pasari de casa de talie medie, existand pe piata in doua varietati, respectiv Congo si Timneh, si putand fi deosebiti usor prin coloratura cozii lor, papagalii Congo avand pene rosii in coada, iar papagalii Timneh avand pene inchise la culoare in aceasta zona. Avand dimensiuni ceva mai mari, papagalii Congo nu sunt insa si mai inteligenti, din acest punct de vedere verisorii lor numiti Timneh fiind mai bine inzestrati chiar si daca au o talie usor mai mica.
 
Pasari deosebit de sociabile, papagalii gri africani adora sa isi faca noi prieteni si le place foarte mult atentia constanta atat din partea stapanilor cat si a vizitatorilor, dar nu reactioneaza deloc bine la emotiile negative ori la starile repetate de stres ale celor care ii au in ingrijire si de aceea nu este recomandat sa ne manifestam astfel, nici macar la nivel mental, in preajma lor.
 
Inzestrati probabil de la natura cu unele abilitati empatice, papagalii Jako simt imediat cele mai ascunse stari sufletesti ale persoanelor din imediata lor apropiere si pot chiar sa ofere sprijin afectiv tuturor celor care sufera in tacere, dar va fi nevoie totusi ca acest lucru sa li se permita pentru ca ei sa se simta pe deplin fericiti si multumiti ca au reusit sa produca o schimbare pozitiva in viata noilor lor amici.
 
La cumpararea acestei specii de papagal, comerciantii seriosi ofera si sumedenie de informatii utile care sa faca ingrijirea lor mai simpla si mai ferita de accidente, fiind recomandat ca asemenea papagali sa se cumpere pereche si trebuind sa li se ofere un spatiu suficient de larg pentru a nu se simti constransi in vreun fel de conditiile improprii de trai oferite lor din start.
 
Cusca destinata pentru papagalii Jako este obligatoriu de dimensiuni mari, iar dotarile sale vor depasi adesea bugetul planuit initial, dar este important ca acestea sa existe in formula completa pentru ca noii proprietari sa beneficieze la maximum de toata afectiunea si manifestarile pline de efuziune si naturalete ale unor astfel de pasari deosebite.
 
Odata instalat in noua sa locuinta, sa nu va mire deloc daca papagalul gri african va dori si va da semnale clare ca doreste sa exploreze mai pe indelete intregul spatiu de locuit, fiind bine sa i se permita gradual acest lucru si pentru perioade scurte de vreme, desigur numai dupa ce se iau si masurile de protectie care sa previna evadarea sau accidentarea pasarii pe durata incursiunilor sale deosebit de hazlii prin tot apartamentul.
 
De asemenea, sa nu va mire daca aflati ca un papagal gri african poate deprinde rapid sa diferentieze numerele, culorile si formele prezentate lui in cadrul unor "lectii" desfasurate in mod organizat, aceasta specie fiind cu adevarat inteligenta si demonstrand din plin calitati deosebite de invatare si procesare corecta a multor informatii care i se pot oferi pe parcurs.
 
Procurati ca pereche, papagalii Jako nu vor parea initial foarte inteligenti deoarece ei vor comunica mai mult intre dansii si ii va preocupa mai putin sa isi impresioneze noii lor proprietari, dar prezenta unui al doilea papagal va fi mult mai benefica pe ansamblu decat demonstrarea calitatilor deosebite ale speciei in fata stapanilor, aceste abilitati speciale ale lor urmand sa fie exprimate ceva mai tarziu si inca la potentialul lor maxim.
 
In ce priveste reproducerea vorbirii articulate, aici veti avea probabil cele mai placute surprize, papagalii Jako fiind capabili sa invete chiar si mai multe cuvinte odata in cadrul unei singure lectii si, inca si mai interesant, fiind chiar posibil ca ei sa foloseasca aceste cuvinte pentru a comunica cu voi. Cu un antrenament ca la carte, in doar 1 an de zile veti avea alaturi de voi niste limbuti pe cinste, si chiar daca ei nu vor intelege intotdeauna ce spun, tot va fi o satisfactie deosebita sa ii auzi rostind foarte clar scurte fraze, exact asa cum au fost deprinsi anterior de voi.
 
Odata cu lectiile oferite papagalului vostru, va fi totusi nevoie sa va faceti si voi temele zilnice, de regula proprietarii unor animale de casa de acest tip avand nevoie de o instructie solida pentru a se descurca multumitor cu un papagal vorbitor. Mai mult decat orice, papagalii Jeko vor avea insa nevoie de prezenta voastra constanta alaturi de dansii, ei fiind genul de prieteni pe care ii pastrezi pentru tot restul vietii si putand sa schimbe in bine nu doar personalitatea voastra, dar si relatiile din cadrul intregii familii.
 
Nu va grabiti de aceea sa ii cumparati daca nu aveti timp suficient pentru a le tine companie si nici nu promiteti nimic familiei voastre fara a verifica mai intai si costurile totale, deoarece un astfel de papagal va necesita adesea investitii de peste 600 de euro si chiar mult mai mult, iar asta fara a mai calcula si costurile cu veterinarul, cusca, jucariile si alte accesorii.