Lifestyle Muzica si vedete

Orlando Bloom, un dislexic plin de sarm


Vedete - Orlando Bloom

Unul dintre cei mai cuceritori actori ai lumii, Orlando Bloom, se lupta inca din copilarie cu o afectiune mai rara, numita dislexie si caracterizata prin dificultatea de a citi si a intelege ceea ce se citeste.

La prima vedere nimeni nu ar crede ca Orlando Bloom ar avea probleme de aceasta natura, dar el recunoaste ca doar suportul medicilor si a apropiatilor sai l-au ajutat sa depaseasca cu bine problemele sale de natura medicala.

Actorul participa activ la diferite intalniri care au ca scop constientizarea problemelor reale pe care le presupune dislexia, iar din 2007, el este insotit la aceste activitati si de partenera sa din prezent, modelul Miranda Kerr.

Nascut in istoricul oras Canterbury din Anglia, pe 13 ianuarie 1977, Orlando si-a pierdut tatal pe cand avea doar 4 ani, el fiind apoi crescut impreuna cu sora sa, Samantha, de mama sa. Cu surprindere, a aflat mai tarziu ca de fapt unul dintre prietenii apropiati ai familiei Bloom este chiar tatal sau biologic.

Boala sa rara, dislexia, a jucat si un rol pozitiv in viata sa, el fiind practic fortat sa se indrepte catre artele frumoase, unde nu intampina probleme la fel de mari ca la restul materiilor de studiu. Astfel a studiat olaritul, fotografia si sculptura, participand in egala masura si la piesele de teatru scolare.

Studiind la Guildhall School of Music and Drama, tanarul artist a avut sansa imediat dupa absolvire sa fie remarcat de catre regizorul Peter Jackson, care ii propune sa participe la filmarile seriei Lord of the Rings. Restul va este deja cunoscut, in prezent Orlando Bloom fiind unul dintre cei mai celebri si bine cotati actori de la Hollywood.

foto HMultiplex.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu