Lifestyle Muzica si vedete

Organizatiile de protectie a animalelor cer starurilor sa militeze pentru dieta vegetariana

Organizatiile de protectie a animalelor cer starurilor sa militeze pentru dieta vegetarianaIncercand sa promoveze mai incisiv drepturile animalelor in intreaga lume, organizatiile mari pentru protectia animalelor cer adesea personalitatilor si starurilor de prima marime sa ii ajute in demersurile lor, nu de putine ori acestia raspunzand si cerand la randul lor fanilor sa renunte la dieta omnivora in favoarea celei vegetariene pentru a se pune presiuni asupra producatorilor de carne sa sacrifice zilnic mai putine animale pentru a raspunde la o cerere mai mica a pietii de consum.

In mod alternativ, tot organizatiile pentru protectia animalelor critica foarte vehement starurile care consuma produse din carne, uitand ca si acestia pot ulterior sa opteze pentru o dieta vegetariana si dandu-si astfel cu stangul in dreptul, adica facandu-si dusmani din niste persoane de maxima importanta care nu considera util sa renunte la carne pe moment, dar care pot totusi constientiza impactul pietei de consum asupra vietii animalelor, alegand ca pe viitor sa sustina de aceea campaniile pro vegetariene.

Cele mai agresive astfel de organizatii pentru protectia animalelor sunt bineinteles cele de peste ocean, tot acestia reusind de o bucata de vreme incoace sa scarbeasca foarte multa lume, staruri inclusiv, prin lipsa lor completa de eficienta in atingerea propriilor obiective si prin agresivitatea lor complet lipsita de suport real. Aceste organizatii pentru protectia animalelor fac mai mult rau decat bine cauzei animalelor si nu mai e deloc de mirare de ce numarul vegetarienilor nu e deloc in crestere in ultimii ani de zile.

Mizand foarte mult pe expunerea personalitatilor si presiunile venite apoi din partea publicului larg, organizatiile americane pentru protectia animalelor par la momentul de fata sa dea tonul in intreaga lume prin comportamentul lor necivilizat si provocator, dar din fericire lucrurile nu stau deloc asa, foarte multe alte organizatii similare, unele beneficiind si de deplinul suport din partea autoritatilor la cel mai inalt nivel reusind sa protejeze mai eficient drepturile animalelor, dar fara ca succesele lor sa fie la fel de trambitate ca si cele ale americanilor.

Vehiculand tot felul de idei contradictorii si fals stiintifice si bazandu-se adesea pe gradul ridicat de ignoranta a conationalilor dansilor, organizatiile americane pentru protectia animalelor sunt periculoase in realitate pentru binele fiintelor pe care pretind ca le apara, doar in Statele Unite fiind cunoscut faptul ca milioane de animale de companie sunt eutanasiate anual deoarece, culmea, americanii, saracii, nu par a mai avea resurse suficiente ori macar bunul simt de salva si adaposti fie si un procent ridicol dintre aceste animale.

Mai nou, autoritatile americane din estul tarii au declarat razboi deschis si multor pasari salbatice, ei neputand tolera de exemplu gastele migratoare si alte specii care nu le permit dumnealor sa zboare in liniste cu avionul. Gastele au fost astfel complet exterminate, iar reactia organizatiilor locale pentru protectia animalelor de-a dreptul deplorabila, deloc de mirare pentru halul de nehal in care sunt tratate necuvantatoarele in tara tuturor posibilitatilor.

Pentru noi, europenii, exemplul acestor organizatii asa-numit pentru protectia animalelor trebuie sa ramana unul negativ, nimeni nedorind probabil sa atinga "performantele" acestora si sa se intoarca impotriva a chiar fiintele pe care pretinde ca le-ar proteja. Nici in Europa lucrurile nu stau stralucit din acest punct de vedere, dar macar aici nu se scot ochii unor celebritati doar pentru ca mananca si carne la dieta, permitandu-se in acelasi timp in tacere macelarirea a milioane de catei si pisici fara stapan.

Animalele pot fi protejate foarte eficient prin masuri suplimentare de organizare, ele necerand practic fonduri uriase ci doar multa bunavointa si implicarea specialistilor in rezolvarea acestei probleme. Romanii par deocamdata inclinati sa urmeze mai degraba exemplul americanilor decat a organizatiilor similare din Europa, dar bunele masuri luate la nivelul Uniunii vor ajuta probabil ca si la noi in special animalele fara stapan sa cunoasca o viata mai buna decat in trecut.

Nu este usor desigur sa excluzi animalele de sacrificiu din dieta regulata a oamenilor si nu este usor nici sa convingi oamenii sa fie de acord cu acest lucru, insa calea pentru a atinge chiar si asemenea obiective ambitioase nu poate fi niciodata marcata de agresivitate si nesimtire in relatia cu ceilalti ci doar de promovarea constanta a adevaratelor valori ale lumii omului, care astfel sa ii convinga pe multi si in special pe reprezentatii noilor generatii sa adopte o inspirata schimbare de dieta.

Vegetarianismul este cu adevarat sanatos, iti permite sa traiesti mai mult si mai liber si adesea nu descurajeaza prezenta unor produse animale neutre la dieta precum ouale, branzeturile sau lactatele. Din acest motiv, o alimentatie care sa nu implice si sacrificarea animalelor este fara indoiala calea optima de urmat pe viitor, pana atunci fiind insa ideal sa avem grija macar de miile de animale fara stapan, apeland si la celebritati pentru aceasta, dar fara a le mai injura daca aleg sa nu ne raspunda pentru ca e dreptul lor sa nu le pese deloc de aceasta problema sau, dimpotriva, sa se implice cu trup si suflet in rezolvarea sa.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu