Lifestyle Trucuri culinare

O cupa de Champagne


Sampanie
Sampania se regaseste in mai toate momentele speciale
din viata noastra. Ciocnim un pahar de sampanie atunci cand
trecem in noul an, cand implinim o noua varsta si suntem
inconjurati de toti cei dragi sau atunci cand iti privesti
partenerul in ochi si stii ca din acea zi veti fi sot si
sotie si ciocniti un pahar de sampanie in cinstea voastra
si a anilor ce vor veni.

Sampania este licoarea care ne este martor la unele dintre
cele importante evenimente din viata
noastra, dar cere sa respecti cateva reguli simple de protocol:

– sampania se serveste numai cu doua tipuri de pahare: flute
(lungi) sau cupe, ambele trebuind sa aiba picior;
– se tine mana numai pe piciorul paharului deoarece daca
punem mana pe cupa caldura din palma poate schimba gustul
licorii;
– sampania trebuie tinuta la o temperatura de 8 grade Celsius;
– cele mai utilizate soiuri din care se obtine sampania
sunt: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier;
– diferenta dintre sampania non-vintage si vintage face
referire la: prima varianta – sampania a fost obtinuta din
recolte din ani diferiti, iar in cea de a doua varianta
– este obtinuta din recolta unui singur an;
– cand torni sampanie intr-un pahar sprijina marginea gurii
de la sticla de marginea paharului tinandu-l inclinat lasand
astfel ca sampania sa curga incet pe peretele de sticla
ai paharului evitand sa creezi o spuma bogata;
– sampania nu este realizata pentru fi sorbita din prima,
ea trebuie savurata indelung pentru a te bucura de fiecare
proprietate a compozitiei sale.

Cum spunea si Napoleon: "Cand obtii victoria
pe campul de lupta, meriti un pahar de sampanie, iar
cand esti infrant ai nevoie de ea pentru a te consola."

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu