Lifestyle Turism

Incalzirea globala afecteaza negativ turismul in special in sezonul rece!

Incalzirea globala afecteaza negativ turismul in special in sezonul rece!Fenomenul cunoscut sub denumirea generica de incalzire globala, a afectat destul de serios si domeniul turismului pe intregul mapamond, nu putini fiind intreprinzatorii care au avut de suferit din aceasta cauza de-a lungul ultimilor ani, mai ales in sezonul rece lucrurile stand cum nu se poate mai rau, iar clientii plangandu-se de vremea prea calda care a reusit sa le dea complet peste cap toate planurile lor de vacanta.

Nici in sezonul cald lucrurile nu au stat prea bine, in ultima perioada radiatiile solare puternice punand serios in pericol sanatatea turistilor chiar si atunci cand acestia s-au protejat corect cu lotiuni si creme de calitate. Temperaturile in crestere au fost cauza principala a scaderii veniturilor obtinute din turism, dar in prezent lucrurile par sa fi luat o intorsatura fericita, odata cu revenirea climei inspre parametrii sai normali.

Spre norocul investitorilor din domeniul turismului, meteorologii nu prevad pentru viitoarea decada mari surprize din punct de vedere a cresterii temperaturilor, pentru moment clima la nivel global intrand intr-un ciclu de racire usoara si fiind astfel de prevazut ca lucrurile vor reveni la o rutina binecunoscuta, turistii putand sa isi planifice vacantele lor fara teama ca vremea le va fi in vreun fel potrivnica.

Clima nu este insa unicul factor negativ care poate afecta turismul, din pacate multe alte amenintari tinzand sa ia proportii la nivel planetar din cauza modului abuziv in care au fost exploatate resursele naturale pentru obtinerea unor profituri uriase si imediate din turism. In prezent, multe specii animale si vegetale si chiar intregi ecosisteme sunt in prag de disparitie si, ca si cum asta nu ar fi de ajuns, tarifele practicate de operatorii din turism cresc exponential de la an la an deoarece o parte dintre punctele de atractie vor fi sau au fost deja inchise publicului, aceasta avand implicatii negative pentru operatorii din turism nevoiti sa isi diversifice oferta cu alte destinatii, deloc atragatoare pentru clientii lor.

Se poate  anticipa faptul ca turismul viitorului se va adresa mai degraba elitelor decat persoanelor obisnuite, mai nimeni dintre cei cu venituri medii permitandu-si in prezent o vacanta completa intr-o zona turistica decenta, existand e drept oferte pentru buzunarele fiecaruia, dar in cele mai multe situatii astfel de oferte aflandu-se mult sub asteptarile turistilor obisnuiti si deci fiind complet de evitat.

In ce priveste incalzirea globala, pentru moment nu mai sunt motive serioase de ingrijorare, conform declaratiilor savantilor abia prin 2020 urmand sa asistam din nou la un val puternic de caldura, cand se va repeta ciclul de evenimente meteorologice traite de noi in ultimii ani, pana nu demult temperaturile depasind serios parametrii lor normali atat in sezonul rece cat si in cel cald.

Turismul se va bucura din acest punct de vedere de o perioada de gratie, un moment oportun pentru toti investitorii responsabili ca sa ia  masuri mai bune in ce priveste protectia mediului, dar si cresterea calitatii serviciilor oferite de dansii catre toti turistii, atat cei cu dare de mana cat si cei cu venituri mai mici. Suplimentar, o implicare mai activa a institutiilor de stat precum si a organizatiilor particulare pentru schimbarea mentalitatii cu privire la mediul inconjurator ar putea schimba modul de a face turism din temelii, cu totii bucurandu-ne apoi de servicii mai bune, dar si de un aer mai curat si de o natura mult mai prietenoasa.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu