Lifestyle Tehnologie si internet

Microsoft vs Yahoo: Negocierea continua


Microsoft - YahooDupa ce, anul trecut, Yahoo a refuzat oferta de cumparare a celor de la Microsoft cifrata la 47.5 miliarde de dolari, anul acesta urmeaza o noua apropiere intre cele doua companii mamut de data aceasta cu pasi mai marunti incepandu-se cu incheierea unei afaceri profitabile pentru ambele parti marcata recent de intalnirea dintre sefii de la Microsoft si Yahoo.

Se aude ca Microsoft ar fi fost de acord sa ajute la cresterea in popularitate a motorului de cautare a companiei Yahoo in timp ce cei de la Yahoo vor accepta sa faca reclama si pentru Microsoft. Intentia acestei apropieri, cel putin in ce ii priveste pe cei de la Microsoft, este sa se castige puncte importante pentru suprematia motoarelor de cautare proprii in lupta comuna contra celor de la Google.

Anterior Jerry Yang, fondator al Yahoo si seful de atunci al companiei, a incercat o apropiere de chiar compania Google pentru un parteneriat solid de advertising cu acestia, dar negocierile esuand atentia s-a mutat catre Microsoft existand in prezent negogocieri timide in aceasta directie. Carol Bartz, noul sef de la Yahoo, pare deschisa catre o apropiere mai serioasa intre cele doua companii insa totul se afla deocamdata in faza discutiilor preliminare si nu se stie mare lucru despre evolutia lucrurilor pe viitor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu