Cariera Lifestyle

Aventuri la job: Virusi si centuri de siguranta?


CV-urile virusate

Cu totii cunoastem regulile elementare in ceea ce priveste protectia calculatorului impotriva virusilor din atasamentele mail-urilor, dar v-ati gandit vreodata ca departamentele de recrutare sunt cele mai vulnerabile in ceea ce priveste aceste atacuri?

Prin activitatea lor, recrutarii sunt nevoiti sa deschida zilnic zeci de mail-uri si sa studieze CV-urile venite ca atasamente, punand astfel in pericol securitatea propriului calculator dar si a intregii retele a companiei prin descarcarea unor troieni care arata identic cu un fisier Word. De cele mai multe ori, aceste atacuri sunt pornite de fosti angajati sau de catre competitori care cunosc pana si ce fel de antivirus foloseste compania atacata. Din pacate, vigilenta angajatilor nu este de ajuns pentru respingerea acestor atacuri si, de aceea, cel mai important lucru ce trebuie facut este update-ul zilnic al bazei de date a antivirusului si, desigur, folosirea unui antivirus performant.

Centura de siguranta impusa si de job?

Se pare ca nu numai spiritul de conservare si amenzile agentilor de circulatie sunt motivele pentru care ar trebui sa alegem zilnic purtarea centurii de siguranta, in drumul spre locul de munca.

Cateva date recente releva faptul ca intr-un numar considerabil dintre accidentele produse pe drumurile din Romania au fost implicate persoane care se aflau in drum catre sau dinspre serviciu. Astfel, se ridica necesitatea responsabilizarii atat a angajatului dar si a angajatorului. Se stie faptul ca unele companii care au angajati in posturi de soferi, curieri sau manageri au impus anumite standarde si norme (precum limitatoare de viteza, centura de siguranta obligatori, numar de telefon afisat pe masina pentru reclamatii) in ceea ce priveste folosirea masinilor de serviciu, dar oare nu ar fi moral ca si angajatii simpli, de la birou, sa fie instruiti mai bine in ceea ce priveste sofatul responsabil?

Alin Iosub

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu