Lifestyle Turism

Maldive-paradisul acvatic


Turism - Maldive

Maldive a devenit un mit in turismul modern, denumit ca cel mai frumos loc de pe pamant, sau destinatia dupa care nimic nu te va mai incanta.

Dar putini stiu ca in fapt Maldive are o istorie turistica foarte scurta, un pic mai indelungata de 20 de ani. Insa frumusetea aparte si peisajele marine deosebite au impus imediat tara insulara in constiinta turistilor de pretutindeni.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii atunci cand te decizi sa vizitezi Maldive este ca este format din peste 1000 de insule, si ca in general fiecare hotel este pe insula lui, deci conteaza foarte mult locul pe care ti-l vei alege pentru a iti petrece vacanta, deoarece nu vei avea foarte multa mobilitate.

Turism - MaldiveFiecare hotel vine cu propriul sau peisaj si propria sa insula, insa soarele, marea azurie si plajele la dispozitia ta sunt constante oricarui asezamant turistic.

Cine prefera o vacanta totusi cosmopolita poate alege dintre ofertele de cazare de pe insula-capitala, Male, sau din apropiere, putind astfel vizita si aprofunda modul de viata al localnicilor.

Insa cele mai cautate destinatii sunt cele mai indepartate, insule retrase, unde, de jur imprejur, nu poti vedea decat apa stralucitoare si unde ajungi dupa un zbor panoramic si inedit cu un hidroavion, o experienta in sine. Aici poti avea orice iti doresti : hoteluri de 5 stele sunt construite special pentru a satisface toate nevoile clientilor in cautare de repaos si relaxare. Poti opta pentru casute pe plaja sau pentru bungalow-uri pe apa. Ai la dispozitie jacuzzi, piscine si posibilitatea de a practica numeroase sporturi acvatice.

Fiecare insula-hotel are si o gama larga de restaurante (cu cat mai multe stele cu atat mai multe locuri in care poti degusta bucataria locala sau specialitati internationale). Si pentru ca Maldive este sinonim cu relaxarea, marea majoritate a hotelurilor au in componenta si un spa, unde te poti incanta cu masaje sublime sau alte tratamente de infrumusetare.

Turism - MaldivePentru pasionatii de scufundari, Maldive este locul ideal. Insa nu este nevoie sa stapanesti tehnici avansate de respiratie sub apa : iti poti lua un echipament de snorkeling, si chiar langa mal te poti delecta cu pesti dintre cei mai colorati, ba chiar vei putea vedea si rechini. Sa nu iti fie frica, sunt inofensivi, si vor fugi de cand te vor vedea.

Pentru cei dornici de excursii, vei putea sa vizitezi insule localnice (de unde te vei aproviziona si cu suvenire) sau de ce nu, o excursie de o zi pe o insula pustie, a la Robinson Crusoe, unde vei putea face plaja, poze si inota. Alte excursii posibile includ tururi de snorkeling, de scuba diving sau de urmarire a delfinilor.

Dupa o saptamana in paradisul acvatic, te vei intoarce cu un bronz de invidiat, cu numeroase peisaje de vis intiparite pentru toata viata in minte, si cu poze splendide, numai bune de inramat&nbsp.

Galerie

de poze :: Maldive, paradis acvatic (click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu