Casa si gradina Lifestyle

Magia decorurilor orientale


Decoruri orientale si amenajari interioare

Mobilier masiv din lemn de esenta tare, in nuante inchise de maroniu, rosiatic si negru, paturi mari, diafane, covoare groase de lana si perdele transparente si foarte fine construiesc o imagine ce duce cu gandul la decorurile din povestile orientale. Stilul decorativ oriental este dominat de tonuri de galben-auriu, rosu-mahon, brun inchis si negru de abanos, de materialele textile placute la atingere, cu ornamente fine.

Iluminatul caracteristic acestui stil este axat pe lumina naturala a soarelui si cea a focului, iar materialele folosite la confectionarea obiectelor trebuie sa fie de calitate, pretioase si rezistente: lemn aromatic, metale si pietre pretioase, fildes. Accentul trebuie sa cada pe obiectele si pe plantele decorative. La atmosfera luxoasa si senzatia de comoditate specifice ambiantei orientale contribuie si numeroasele pernute, sofale, saluri, draperii utilizate in decoruri.

Stilul decorativ oriental este potrivit atat pentru livinguri, inspirand ospitalitate si atragand prin aspect, cat si pentru dormitoare, prin elemente ce creeaza intimitate si relaxare. Pentru a obtine o nota orientala in decorul unei incaperi nu este nevoie ca mobila, zugraveala si decoratiunile sa fie schimbate in intregime. Este sufiecienta introducerea catorva elemente, care sa se potriveasca celor existente, dar care sa schimbe imaginea.

De exemplu, este suficenta o husa sau o cuvertura in culori calde, ornata cu motive orientale, pentru a transforma o canapea, un fotoliu, un pat. In plus, pot fi aranjate mai multe pernute in diverse locuri ale camerei, pernute ce vor avea huse care sa aminteasca de specificul oriental, putand fi decorate chiar cu ciucuri si franjuri. O masuta joasa dar masiva, din lemn inchis la culoare, daca se potriveste cu restul mobilierului, poate contribui la transformarea decorului unui living. Pentru un plus de rafinament, intr-un astfel de living se potriveste perfect enigmaticul Trandafir de Ierihon, planta decorativa foarte rezistenta.

Atat in dormitor cat si in living, cateva lumanari aurii ce lumineaza discret si o statueta cu specific oriental, sub forma de sarcofag, zeu, sau chiar de elefant pot avea un efect deosebit asupra aspectului general al camerei. Un spray de camera cu aroma de iasomie, flori de portocal sau de alte plante si arbusti specifice zonei, va desavarsi atmosfera orientala.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu