Lifestyle Turism

Koln, plimbare pe malul Rinului


KolnAl patrulea oras german (dupa Berlin, Hamburg si Munich), Koln este unul din centrele culturale importante din aceasta parte a Germaniei. Casa a peste 30 de muzee, cu numeroase galerii de arta, Koln-ul este un oras vibrant, si un principal punct artistic, dar si un important punct media.

Principalul monument este faimosul Dom din Koln. O impresionanta catedrala in stil baroc, catedrala a fost construita incepind cu 1248, si a fost adaugata in 1996 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural al lumii. Este de asemenea inclusa pe traseul diferitelor pelegrinaje crestine, in special datorita numeroaselor obiecte adapostite in subsolul bisericii, printre care remarcindu-se relicvele celor 3 Magi, pastrate intr-un sarcofag din secolul 13.

Piata din fata Domului este punctul central al orasului, de unde poti porni, vara, la o plimbare pe malul Rinului intr-un Kolntrenulet colorat, sau agale pe aleile impanzite de magazine din jur.

Daca am amintit de Rin, o distractie populara o reprezinta traversarea acestuia cu gondola, de la inaltimea careia poti avea o priveliste inegalabila asupra orasului si a impresionantului Dom.

Tot pe malul Rinului se gaseste si Muzeul Ciocolatei, un obiectiv ce nu trebuie ratat intr-o vizita in Koln. Aici poti afla o sumedenie de lucruri pe care cu siguranta nu le stiai despre istoria celui mai popular si indragit dulce, ciocolata, dar si poti degusta diferite sortimente si preparate culinare exceptionale in restaurantul Panorama de la parterul cladirii.

In apropierea centrului orasului se afla si gradina zoologica, care merita de asemenea o vizita. Poti vedea aici girafe, foci, maimute sau lei, toate traind relaxate in tarcuri ce imita ambientul lor natal.

Iar daca dupa plimbarea din Koln inca ai energie pentru a vizita un alt oras, Dusseldorf, unul din cele mai bogate orase din Germania, se afla la doar 60 de km pe autostrada, si te asteapta sa ii descoperi si lui secretele.

Galerie
de poze :: Koln
(click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu