Lifestyle Tehnologie si internet

Lumea IT si incalzirea globala


Incalzirea globalaOficiali ai Uniunii Europene responsabili cu impactul adus de economia mondiala asupra mediului inconjurator au cerut sectorului IT sa dea un exemplu prin reducerea noxelor de bioxid de carbon la minumum. Se intentioneaza astfel sa se ajunga la o insemnata reducere de aproximativ 20% pana in 2015, sectorul tehnologic fiind si locul unde se pot gandi masuri inteligente gratie specialistilor de top care activeaza in aceasta zona economica.

Tot in acelasi spirit al eficientei si stoparii risipei s-a lansat o dezabatere publica mediata de aceeasi Comisie a Uniunii Europene prin care sa se creeze o noua politica fata de stimularea sectoarelor economice unde se realizeaza proiecte care incearca sa reduca costurile cu energia si sa eficientizeze toate resursele avute la dispozitie. Plecand de aici se stie, asa cum s-a intamplat si in trecut, ca tot mai multe companii vor apela la know-how-ul oferit de catre oficialii U.E. prin comisiile speciale create in acest sens, multi industriasi dorindu-si sa realizeze economii de energie si reduceri insemnate ale poluarii in diferitele sale forme, dar nestiind cum sa procedeze fara a impieta asupra procesului de productie si a realiza pierderi prea mari pentru a se mai justifica efortul.

Un efort mai mare din acest punct de vedere vor trebui sa faca producatorii de calculatoare si periferice incercand sa reduca astfel costurile cu energia intr-o perioada de criza economica cand competitia asiatica este foarte acerba. Inceputuri in acest sens exista de ceva vreme, dar acestea sunt timide si va fi nevoie de ceva timp pentru a atinge obiectivele ambitioase propuse de catre oficialii U.E.; acestia s-au bazat in cererea lor pe faptul ca Europa conduce detasat in ce priveste masurile eficiente anti-poluare si de reducere a costurilor cu energia si se doreste astfel crearea unui nou val favorabil acestei politici care, mai apoi, sa se transmita la nivel global.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu