Casa si gradina Lifestyle

Levantica, un miracol in gradina ta


Ierburi - Levantica

Levănţica sau Levandula este un arbust ce creşte sub formă de tufă de culoare gri-argintie şi cu floricele violete puternic parfumate. Vorbim nu doar despre o plantă estetică, ce poate aduce o pată interesantă de culoare în peisajul grădinii tale, dar şi despre o minune a naturii, cu multiple întrebuinţări care îţi pot face viaţa mai bună, nu doar mai frumoasă.

Planta nu este una foarte pretenţioasă, dar are nevoie de asigurarea unei umidităţi constante a solului, de lumină puternică şi de protecţie împotriva vântului. Vara, în perioada de înflorire, levănţica trebuie susţinută prin folosirea de fertilizatori.

Pentru cerinţe minime, levănţica îţi va îmbogăţi viaţa prin multiplele avantaje pe care ţi le poate aduce şi anume:

  1. este un insecticid senzaţional şi plăcut mirositor, fiind ideală în special în combaterea moliilor;
  2. desfundă nasul (inhalaţii deasupra unui vas de apă fierbinte în care ai adăugat câteva picături de ulei de levănţică);
  3. vindecă arsurile, atât cele solare cât şi cele produse de foc;
  4. combate insomnia şi cefaleele (pune câteva fire de levănţică într-un săculeţ sub pernă, sau aplică ulei de levănţică direct pe pernă);
  5. este un compus nemaipomenit pentru creme şi loţiuni;
  6. dezinfectează rănile;
  7. poate constitui un ingredient special pentru o masă deosebită.

Având în vedere toate aceste lucruri, îţi recomand să iei în considerare levănţica atunci când alegi plantele pe care le vei cultiva în grădina ta.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu