Lifestyle Trucuri culinare

La ce se foloseste uleiul de nuci?

La ce se foloseste uleiul de nuci?
Uleiul de nuci este un ulei delicat, obtinut de obicei prin presare la rece, ca si cel de masline, si are o culoare galben-inchis, apropiata de aceea a topazului. Uleiul de nuci nu este destinat gatitului la temperaturi inalte, care ii distruge atat proprietatile cat si parfumul sau specific.

Nu intotdeauna varietatile de ulei de nuci de pe piata vor satisface gustul clientilor deoarece unii producatori uita faptul ca, pentru a se obtine un ulei calitativ superior, se apeleaza si la tehnici speciale precum este prajirea nucilor inainte de macinare si presare la rece, astfel obtinandu-se mai multe nutrimente, dar si o aroma mai puternica si mai placuta.

Uleiul de nuci prea limpede nu este recomandat deoarece producatorii care aleg sa il filtreze in exces diminueaza proprietatile sale nutritive, si se procedeaza astfel din motive pur comerciale, crezandu-se ca astfel cumparatorul va fi atras de un produs aparent de calitate.

Nu este de asemenea recomandat sa se achizitioneze cantitati mari de ulei de nuci deoarece acest ulei rancezeste foarte usor, imediat dupa ce este desfacut si nici nu poate fi depozitat pe perioade mai mari de timp. Uleiul de nuci trebuie pastrat la rece si in locuri intunecoase si folosit cat mai repede posibil, adica in aceeasi saptamana in care a fost cumparat.

Uleiul…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu