Lifestyle Tehnologie si internet

Google Buzz, o noua provocare pentru a iti mari reteaua sociala

Google BuzzOferit ca o alternativa la retelele social networking foarte populare pe world wide web si menit sa atraga o bucata serioasa din publicul-tinta caruia i se adreseaza, Google Buzz este de fapt o extensie utila a binecunoscutului Google Mail, care ofera un pachet generos de servicii tip retea sociala, unde fiecare utilizator isi poate construi o prezentare atragatoare, cu acces public sau privat la albume foto personalizate, fisiere audio/video sau linkuri de interes.

Desi obiectivele initiale de cucerire a pietii nu au fost deocamdata atinse, Google Buzz este, asa cum se aude, un raspuns prompt la initiativa relativ recenta a proprietarilor celebrului website Facebook de a-si adauga printre serviciile oferite catre clienti si un nou serviciu de email, care ar fi putut ameninta serios suprematia celor de la Google. In contrapartida, Google a raspuns fara intarziere, oferind la randul sau servicii profesionale pentru marirea retelei sociale, materializate prin pachetul de servicii Google Buzz.

Google Buzz este un pachet complet de servicii pentru crearea facila de retele sociale si nu prezinta nici o hiba din acest punct de vedere, iar Google Mail este mereu alaturi oferind si posibilitatea de a selecta prin cateva clickuri grupul de prieteni apropiati care sa se afle mereu in contact cu utilizatorul care doreste sa isi creeze sau sa isi extinda reteaua sa sociala.

Inclusiv comentariile recente ale amicilor comuni, diferitele update-uri facute de acestia sau alte aspecte interesante legate de dansii pot fi imediat actualizate gratie compatibilitatii ridicate dintre Google Mail si Google Buzz. Sunetele haioase care insotesc acest pachet de servicii (buzz-uri) pot fi customizate sau intrerupte complet, la alegerea utilizatorului. Suplimentar, Google Buzz este perfect compatibil si cu alte servicii de interes precum Picasa, Flickr, Google Reader, YouTube, Blogger sau Twitter.

Intrucat potentialul economic al pietei retelelor sociale electronice este urias, Google nu va renunta usor la dezvoltarea si pe viitor a pachetului de servicii Google Buzz, urmand probabil si o extindere a sa pentru platformele de telefonie mobila precum si alte surprize placute si de mare interes pentru publicul larg. Pana atunci insa doritorii pot accesa direct serviciul Google Buzz cu singura conditie de a avea un cont activ de la providerul Google Mail.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu